adscode
adscode

Okullarda Din Eğitiminin Kapsamı Genişletiliyor!

alaaddindincer@egitimajansi.com




Antalya’da sürmekte olan 19.Eğitim Şurasının Alt Komisyonlarında kabul edilen önerilere göre okullarda din eğitiminin yaygınlaşmakta olduüunu söyleyebiliriz. Okullarda 4.sınıftan 12.sınıfa kadar 1 zorunlu 3 seçmeli ders olarak okutulmakta olan din eğimi artık ilkokul 1,2,3.sınıflara kadar indirilerek yaygınlaştırılmaktadır. Bu yetmezmiş gibi “değerler eğitimi” adı aflında okulöncesi eğitim sınıflarında da din eğitimi pratik uygulamalar şeklinde verilmeye başlanacaktır.

Felsefe dersleri ile din eğitimini kıyasladığımızda felsefe grubu derslerinin 11 ve 12.sınıfta sadece 11.sınıfta tek bir yıl haftalık 2 saat zorunlu Felsefe, toplam 72 saat,

11. ve 12.sınıflarda BİRER KEZ seçmeli Psikoloji, Sosyoloji, Mantık, Bilgl Kuramı, Seçmeli Felsefe, Demokrasi ve İnsan Hakları (1-2 saat)
Tüm Okullarda Her Yıl,
4.sınıf 2 saat zorunlu, 5.-8.sınıf 8 saat zorunlu 20 saat seçmeli,
9.-12.sınıf 4 saat zorunlu, 20 saat seçmeli,
haftalık 14 saat zorunlu, 20 saat seçmeli toplam 504 saat zorunlu, 720 saat seçmeli 1224 saat

4+4+4 düzenlemesiyle birlikte Osmanlıca, Arapça, Farsça gibi derslerin de yeniden ders programlarına dahil edildiği görülmektedir. Uzun yıllar boyunca sadece imam hatip liselerinin dersleri arasında yer alan Arapça dersi, bütün okulların programlarına eklenmiştir. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı müfredatına Sosyal Bilimler Liselerinde zorunlu ders olarak, diğer liselerde ise seçmeli ders olarak Osmanlıca dersi konulmuştur.

Veli,vatandaş talebi gerekçesinin arkasına saklanılarak geliştirilen bu önerilerin Genel Kurulda onaylanması Genel Kurulun yapısını bilen bizler açısından supriz olmayacaktır.Ayrıca Sayın Bakan ve Müsteşar yaptıkları açıklamalarda bu konulara özel önem verdiklerini ifade etmişlerdir.
*Okul öncesinde değerler eğitimi verilmesi Sura Genel Kurulu öncesi alt komisyonda kabul edildi.
*Anayasa’nın 24.Maddesi gereği ilkokul 1-2 ve 3. Sınıflarda da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin okutulması komisyonda kabul edildi.
*İlkokulda haftalık 30 saatlik dersin 5 saatinin serbest etkinlik kısmı, okul yönetimi, öğrenci ve veli talebi doğrultusunda sekilendirilecek.
Sonuç olarak.”dindar ve kindar” nesiller yetiştireceklerini söyleyen aklın yeni bir hamle ile 5/4’ünü kat ettikleri yolun tamamına ermenin mutluluğu içinde olarak huzura erdiklerini söyleyebiliriz. Böylece önümüzdeki yıllarda bilimin, sanatın, pozitif bilimlerin, felsefenin ve evrensel eğitim değerlerinin hiçleştirildiği, yok edildiği  “Yeni Türkiye’min “ eğitim sisteminin sonuçlarını hep birlikte yaşıyor olacağız. 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)