adscode
adscode

Reklamda Süreklilik Olmazsa Olmazdır!

arzu@egitimajansi.com




Reklam veren firmalar kısa zamanda reklamın getirisini ve etkisini göreceğini ve bundan etkileneceğini beklerler. Ama istisnalar hariç bir reklamın etkisinin birkaç günde ortaya çıkması neredeyse hiç rastlanmayan bir durumdur. Reklamların etkili olması için hem uzun dönemli hem de mümkün olduğu ölçüde kesintisiz yayınlanması gerekir. Bir dönem reklam yapıp sonra susup sonra tekrar reklama başlamak yanlış bir uygulamadır. Çünkü insanların marka hafızaları çok küçüktür. Reklam yapmaya ara veren markaları insanlar unuturlar. Söz konusu kategoriye ihtiyaç duydukları anda markayı hatırlamazlar. Alışverişe çıktıklarında söz konusu markayı hatırlamazlarsa başka markaları satın alırlar. 
Bu nedenle markaların bir dönem yoğun reklam yapıp uzun süre ara vermek yerine reklam bütçelerini 12 aya yayarak kullanmaları gerekir. Bu yöntemi kullanarak önce bir marka hafızası yaratmaları sonra da insanların zihinlerinde oluşturdukları marka hafızasını tazelemek için reklama devam etmeleri gerekir.

Reklamcılıkta süreklilik olmazsa olmazdır
 
Bir günlük, bir haftalık, bir aylık devamlılığı olmayan reklamlar çöpe atılan paradır.

Sürekli reklamla, göz önünde olmak iyidir. Ancak bu iş için ayıracağınız bütçenin de sizi sarsmaması gerekir. Günümüz pazarlama ve iletişimin faaliyetlerinde devamlılık zorunlu kılınıyor. Bu açıdan, hızlı ve etkili şekilde yeniliklere ayak uydurabilenler başarılı olabiliyor. 

Kriz zamanında reklam vermeyi kesen değil, krizi bir yatırım fırsatı gibi değerlendirerek, sektörde boşalan alanlara oynayıp, reklam vermeye devam eden firmalar kazanıyor..

"Bu dönemde reklam vermeyi kesen firmalar, kriz ortamı sona erdiğinde bilinirliğini yeniden sağlamak için, belki de kriz zamanında yapılacağından çok daha fazla bir harcama yapmak zorunda kalıyorlar. Bu tip zamanlarda tüketici de kendince bir takım kısıtlamalara gideceğinden çevresinde güvenebileceği markaların bulunması önemlidir.

Bu noktada internet ,diğer mecralardan farklılaşmaya başlıyor. Reklam vermeyi kesmeyen ancak tasarruflu davranmaya karar veren şirketler için internet tam anlamıyla biçilmiş kaftan. Çünkü internette yayınlanan reklam; diğer mecralara oranla, aynı bütçeyle daha fazla görüntülenme ve aynı anda daha çok kişiye ulaşma imkânı veriyor. Bu da, birim kişiye ulaşmak için harcanan maliyetin oldukça düşmesi anlamına gelmektedir.Kesin olarak ölçümlenebiliyor. Hedef kitle ile markayı buluşturan interaktif çözümler ve yürütülen kampanyalar hakkındaki analizler, detaylı raporlar ile reklam verene sunulabiliyor.

Eskiden az sayıda şirket tarafından uygulan "agresif'' büyüme politikaları, artan rekabetle birlikte hızla Türkiye´de de yayılıyor. Yeni dönemde pazar payını genişletmek isteyen şirketler çözümü, "agresif'' büyüme stratejilerinde buldular. Agresif büyüme taktikleriyle, hem daha fazla tüketiciye ulaşılırken, hem de rakiplerin hareket alanı daraltılıyor. Tabii kar marjları da yükseliyor. 

Bugün agresif büyüme stratejisi bankacılık, internet, kimya, gıda ve perakende başta olmak üzere, birçok sektörde uygulanıyor. Rekabetin yoğun olduğu sektörlerde agresif büyümeye daha fazla gerek duyuluyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)