adscode
adscode

2017 YGS SINAVININ KOLAYLIK DERECESİ NE OLUR?

Sınav kolay olduğunda puanlar yükselmekte ve zor olduğunda ise puanlar düşmektedir. Sınav zor olsun, puanlar düşsün, yeter ki sizin çalışma azminiz hiç düşmesin….

bpelister@hotmail.com




Her dönemin başında öğrencilerimiz mutlaka aynı soruyu sorar;

Hocam! Bu yıl sınav zor mu olur kolay mı?

 

Bizler bir tahmin yapabilmek için mutlaka istatistiklere bakar ve olması muhtemel cevabı veririz. Şimdi sizlerle aynı bilgileri, yani geçmiş yılların ortalamalarını gözden geçirelim ve bir yargıya ulaşmaya çalışalım.

 

 

TÜRKÇE

SOSYAL

MATEMATİK

FEN

2014

18,70

11,20

6,10

3,50

2015

15,80

10,70

5,20

3,90

2016

19,10

10,75

7,89

4,69

 

Yukarıdaki tabloda son 3yılın YGS ortalamaları bulunmaktadır.

 

Türkçe sınavını göz önünde bulundurarak ortalamalara baktığımızda; 2014 yılında kolay, 2015 yılında zor ve 2016 yılında sınavın kolay olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle de YGS-3 ve YGS-4 ayrıca, TS-1 ve TS-2 puanlarının aşırı yükselmemesi adına bu yıl Türkçe sınavının geçen yıla göre daha zor olabileceğini söyleyebiliriz.

Bu nedenle Sözel ve Eşit Ağırlık puan türlerinde hazırlık yapan öğrencilerimizin uzun paragraf soruları çözmelerini ve dilbilgisi konularına gereken hassasiyeti göstermesini, bol deneme çözerek zaman problemi yaşamamalarını tavsiye ederiz.

 

Sosyal Bilimler sınavının ortalamalarına baktığımızda; her yıl birbirine çok yakın olduğunu ve aynı şekilde 11 gibi bir ortalama beklediğimizi bu nedenle; Tarih ve Coğrafya derslerinde konu eksiği bırakmadan çalışılması gerektiğini, Felsefe ve Din derslerinde ise bol soru çözümüne devam edilmesini tavsiye ediyoruz.

 

Temel Matematiktestinin ortalamalarına baktığımızda; 2016 yılında nispeten kolay bir sınav olduğunu, fakat bu yıl 2015 yılına benzer bir ortalama beklediğimizden sınavın zor olacağını düşünmekteyiz. Sayısal öğrenciler için vazgeçilmez bir test olan Matematiğin, Eşit ağırlık ve Sözel öğrenciler tarafından zor bulunduğunu ve üstüne fazla düşülmediğini gözlemlemekteyiz.

Oysaki Matematiksiz Tıp ve mühendislikler olamayacağı gibi, Hukuk, Psikoloji, PDR veya Sınıf Öğretmenliği gibi TM puanla öğrenci alan bölümleri kazanmak da mümkün değildir. Bu nedenle Eşit Ağırlık öğrencilerinin özellikle da, Sayılar, Üstlüler-Köklüler ve Problemler gibi konulara azami önem göstermelerini tavsiye ediyoruz.

 

Fen Bilimleritesti; sayısal öğrenciler dışında diğer öğrenciler tarafından rağbet görmediğinden ortalaması en düşük test olmaktadır. Sayısal öğrenciler için ise, sığınılacak bir liman ve vazgeçilmez bir araçtır. Fen testi iyi olan öğrencilerin LYS testlerindeki Fen testlerini de kolaylıkla çözebildiğini; Tıp, Diş Hekimliği veya Eczacılık gibi MF-3 ile öğrenci alan bölümleri tercihle diklerini görmekteyiz.

Geçen yıl ortalaması 4,69’a kadar yükselen Fen Testinin bu yıl biraz aşağılara düşeceğini ve bu testin bu yıl zor sorulardan oluşacağını öngörüyoruz. Bu nedenle farklı kaynaklardan çözülecek farklı test ve deneme sınavlarının sayısal öğrenciler için büyük önem arz ettiğini düşünüyoruz.

 

Unutmayalım ki; Sınav kolay olduğunda puanlar yükselmekte ve zor olduğunda ise puanlar düşmektedir. Sınav zor olsun, puanlar düşsün, yeter ki sizin çalışma azminiz hiç düşmesin….


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)