adscode
adscode

"Eğitim Sendikasından Özel Okullara Ön Yargılı Bakış"

bpelister@hotmail.com




MEB'in yeni Liselere Giriş Sistemi ve Kontenjan açıklamaları ile ilgili olumlu yada olumsuz fikir beyan edebilirisiniz ancak tüm bu gelişmeleri değerlendirirken   ‘’Özel Okulları ‘’   Eğitim dünyamızın dışında göstermeye onları itibarsızlaştırmaya yeltenmek pek şık bir hareket değil.
Geçenlerde bir sendika başkanının Özel Okullarla ilgili olan sözleri bize göre çok talihsizdi.
Açıklamasını aynen yayınlıyorum;
‘’MEB, yeni ortaöğretime geçiş sistemi ile adeta özel okulların önünü açmıştır. Daha önceleri ekonomik teşvik paketleri ile öğrencileri velileri özel okullara yönlendiren Bakanlık, bu kez de puan oyunuyla öğrencileri özel okullara yönlendirmektedir. Resmen devlet eliyle özel okul dayatması yapılmaktadır. Buradan soruyoruz: EKONOMİK TEŞVİK İLE ÖZEL OKULLARI BESLEYEN MEB, YENİ SINAV SİSTEMİ İLE ÖZEL OKULLARA YENİ BİR TEŞVİK Mİ GETİRİYOR?’’
İlk önce şunu net olarak belirleyelim; Özel Okullar M.E.B bağlı, onun kontrolünde, yasalara, yönetmeliklere ve belirlenen standartlara göre kurulmuş ve halen buna göre faaliyetlerine devam eden kuruluşlardır.
Ülkemizdeki tüm Devlet, Özel, Vakıf okulları hepimizin okullarıdır.
Tüm hepsinin görevi Milli Eğitimize katkıda bulunmak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için çaba göstermek ve de en önemlisi, vatanını milletini seven bir nesil yetiştirmektir.
Bu kurumları kuran, işleten ayrıca bu okullarda görev yapan idareci, öğretmen, personel de aynı Devlet okullarındaki meslektaşları gibi aynı duyarlılık ve görev bilinci ile çalışmaktadır.
İkinci husus olarak;
Devletimiz her alanda olduğu gibi Milli Eğitimde de kendisine bu konuda yardımcı olacak, Eğitim çıtamızı yükseltecek olan Özel okullara destek olması, onların sayısının artması için çaba göstermesinden daha doğal ne olabilir.
M.E. B Velilere verdiği teşvikler sayesinde ülkemizdeki Özel Okullaşma oranları artmış ve bu alanda çok büyük bir sıçrama yaşanmıştır.
Bu sıçramanın göstergesi de artan derslik sayısı, laboratuvar , yabancı dil eğitimi yanında ayrıca yatırım, istihdam ve büyüme demektir, bundan daha güzel bir şey olabilir mi?
Ayrıca Özel okula öğrencimizi göndermenin temel şartı yalnızca ‘’Maddi ‘’ unsurlar da değildir.
Şu anda ülkemizde Ekonomik olarak çok iyi durumda olup ta çocuklarını Devlet okullarına gönderen yüzbinlerce Velimiz yok mu?
Öğrencisini Özel okulda okutmak-okutmamak herkesin özgür ve kendi iradesi ile aldığı kişisel bir tercihtir.
Tüm bunların yanında Özel okullarda hiçbir ücret ödemeden, Sosyal devlet ilkesi gereği çeşitli nedenlerden dolayı Ücretsiz öğrenim gören binlerce öğrencimizi de unutmayalım.
M.E. B almış olduğu kararların artılarını -eksilerini konuşuruz ancak bunu yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli şey;
Aynı ortak kaderi paylaştığımız meslektaşlarımızı ötekileştirmemeye ve kırmamaya dikkat etmemizin gerekliliğidir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)