adscode
adscode

Eğitimde En Önemli Gündem; Anaokulları

Gün geçmiyor ki Okul öncesi Eğitimle ilgili olumsuz bir haber veya görüntü gündemimizde olmasın.

bpelister@hotmail.com




İnsanlıktan nasibini almamış yetişkinlerin(Çünkü Öğretmen demeye dilim varmıyor) şiddetine, azarına maruz kalan çocuklarımızı gördükçe yüreğimiz parçalanıyor, bu müsveddelere karşı olan öfkemizi biraz daha kabarıyor.

Tüm bu haberlerden istemeyerek te olsa kendi çocuğumuzu gönderdiğimiz okul için bile evham yapmaya başlıyoruz.

Şüphesiz üç beş kendini bilmezin hatası ve yanlışı tüm camiaya yüklenemez ama bu okul sahiplerinin tüm bu ortaya çıkan olaylardan sonra her konuda pür dikkat olmaları gerekiyor.

Okul öncesi Eğitimde olan çocuk demek, başkasının yardımına ihtiyacı olan çocuk demektir.

Bir Lise, ortaokul öğrencisi ile onu bir tutamazsınız

Çalıştırdığınız Öğretmenleri özenle seçmeli ve devamlı takip etmelisiniz.

En önemlisi kendiniz işinizin başında olmalısınız, yada yetkilendirdiğiniz Müdürü kendiniz kadar özenli ve dikkatli olanlardan seçmelisiniz.

Daha henüz kendi bile reşit olmamış, bu işin Eğitimini almamış kişileri kaçak, göçek çalıştırırsanız başınıza geleceklerden de siz sorumlu olursunuz.

Okulunuzun çok popüler olması, fiziki şartlarının çok iyi olması sizde de bu olayların olmayacağı anlamına gelmesin onun için her ne kadar kadronuza güvenseniz de kontrol şart.

Nitekim eski bir Türkiye Güzeli olan ve gerçekten samimiyetine ve anne şefkatine inanmadığımız bir hanımefendinin okulunda bile kötü bir servis skandalı yaşanmadı mı?

Velilere de düşende uzun yıllar sonunda kendini ispatlamış, kurumsal, sahipleri bilinen, profesyonel kadro çalıştıran ve en önemlisi resmi çalışma ruhsatı olan okullara çocuklarını yollamaları.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)