adscode
adscode

Okullarda Yeni Açılacak Kurslar

MEB yeni bir yönerge yayınladı, konusu ’’Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme-Takviye Kursları ‘’ ile ilgili.

bpelister@hotmail.com




Zaten M.E.B’nın okullarda yıllardan beri Yetiştirme Kursları adı altında belli bir hizmeti vardı. Peki, ne oldu da bu yeni yapılanmaya ihtiyaç doğdu ya da bu eski Kurslarla yenileri arasında ne fark var.
Şimdi bu Yönergeyi size madde, madde yazmaya kalksam bu yazıyı bununla tamamlamam gerekir. Ancak yönergenin tam içeriğini incelediğinizde sanki kapatılan Dershanelerin yerini dolduracak yeni ‘’M.E. B Dershaneleri’,  açılıyor gibi bir his uyandırıyor insanda.

 Uygulama güzel, çünkü bize göre Eğitime en küçük bir katkı hepimize moral verir. Ancak aklımıza ilk gelen soru öğrencilere yönelik böyle bir çalışmaya ihtiyaç varsa bunu en iyi şekilde 50 yıllık tecrübeleri ile Dershaneler yapamazımıydı, ya da Devlet bu kurumlardan Hizmet satın alamazımıydı?

Bu kursların en önemli özelliği de herhangi bir Ücretlerinin olmaması.

Genel de ders, ders açılacaklar. Belli devam kuraları ve buna bağlı olarak kayıt silme kuralları olacak.

Birde görevlendirilecek öğretmen arkadaşlar belli kıstaslara göre belirlenecekmiş. En önemlilerinden bazıları, öğrenci tarafından sevilen öğretmenler ile, TEOG, YGS/LYS gibi sınavlarında öğrencileri başarılı olan öğretmenlerin öncelikli olarak görevlendirilecek olması. 

İlginç olan maddelerden birisi de bu; yani öğrencilerin bu sınavlarda yerleşmelerine katkısı olacak olan okul başarı puanını yine aynı öğretmenleri verecek.

Tabii ortaya çıkacak olan diğer gerçekte ‘’Öğretmenler odasındaki’’ durum. 

Yani bu kurslara katılacak olan öğretmenlerle, bu kurslara seçilemeyen öğretmenlerin bir birlerine karşı, öğrencilerine karşı olan tutum ve davranışları. Çünkü işin birde maddi boyut var. Hal böyle olunca ister istemez insanlar hassaslaşabiliyor.  Nede olsa aylık 800 TL civarında bir ödeme.

Bizim görüşümüz bu kurslarda görev alacak olan öğretmenler, Alan sınavı uygulaması başladıktan sonra atanan, sınav tecrübesi bulunan dershane kökenli öğretmenlerden olacaktır.

En son değineceğimiz konuda, dershanelerin kapatılmasında ki en güçlü argüman olan, Öğrencilerin Hafta sonlarında Dershanelere gitmesinden dolayı sosyal ve kültürel olaylara vakit ayıramama sıkıntısı idi.

İyi de bu kursların da ağırlığı da genelde Hafta Sonu olacakmış!

Şimdi tüm bu saydıklarımdan sonra neden ‘’M.E. B Dershaneleri ‘’dediğimi anlamış oldunuz.

Uzun lafın kısası tüm bu uygulamalar için söylenecek son söz; madem ortadan bir şeyi kaldırıyoruz o zaman niçin yenilerini ortaya çıkarıyoruz.

 ‘’Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’’.






Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)