adscode
adscode

Okulları Erkenden Kapatmaya Can Atanlar Var!

Son yazılıların erkene alınması, seçim takvimi, Ramazan ayı derken birçok eğitim kurumu 19 Mayıs'tan sonra yılı bitirmeye çalışıyor.

bpelister@hotmail.com




Bu yıl okullar 8 Haziranda kapanıyor, bu tarih belki kırsalda yaşayan öğrencilerimiz için güzel bir tarih ama diğer öğrencilerimiz içinde erken bir tarih. 

Son birkaç yıldan beri okullarda devamsızlık giderek büyüyen bir problem haline geldi, birde bunun üstüne öğrencileri erkenden gönderip yıllı bitirmek telaşına girmek pek doğru bir hareket gibi gelmiyor bizlere.

Bir yıl içinde toplamda 40 saat devamsızlık yapan öğrencinin eğitim hayatında tehlike çanları çalmaya başladığını tüm eğitimciler az çok bilir.

Her ne kadar MEB bu konuya karşı devamlı uyarı ve yazılar gönderse de bir türlü istediği performansı yakalayamıyor.

 Devamsızlık konusuna aşırı hassas ve duyarlı olan idareci ve öğretmenlerimiz varsa bi o kadarda bu konuyu pek dertlenmeyen hatta öğrencileri okula gelmeme konusunu alttan altta teşvik eden eğitimcilerimizde maalesef mevcut.

Ayrıca Haziran ayı Liselere ve Üniversitelere giriş sınavlarının yapılacağı çok önemli bir ay değil mi?

Yıllarca yılsonu devamsızlıklarının baş sorumlusu olarak Dershaneleri göstermedik mi?

Şimdi Dershaneler de yok, o zaman okullarımızı Liselere giriş ve Üniversite Sınavları için cazibe merkezi haline neden getiremiyoruz.

8. ve 12.sınıflarımızda sınava girecek olan öğrenciler için son aylarda Sınava yönelik çalışmalar hem onları okula bağlar hem de sınavda rakiplerine karşı şanslarını artırır.

Ayrıca ister sınava girecek olanlar ister ara sınıflar olsun, son yazılılarını ne kadar geç yaparsak devamsızlıkları da bir o kadar azaltabiliriz.

Tabii ki Velilerin desteğini de unutmayalım.

Okula devamlılık yalnızca istatiksel bir veri değil, Eğitim Öğretimimizin de ne kadar beğenildiğinin bir göstergesidir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)