adscode
adscode

Özel Öğretime Moral Verecek Haberler Lazım

Özel sektörün en önemli ihtiyacı moral, heyecan ve istikrardır.

bpelister@hotmail.com




Bunların yanında olamazsa olmazlardan birisi de Devletin onlara sahip çıkması ve yanlarında olduğunu her fırsatta göstermesidir.

Yeni Liselere Geçiş Sistemi ile başta 9. Sınıflar olmak üzere tüm sınıflarda yaşanan kayıt sıkıntısın üstüne, Öğrenci Teşviklerinin gelecek yıldan itibaren kademeli olarak kaldırılacağı haberleri, haliyle Özel Okulculuk camiasında bir moral bozukluğu ve heyecan kaybı yaşattı.

Yukarda çıkan haberler neticesinde Devletimizin son on yılda büyük emeklerle hayata geçirdiği ve devam ettirmeye çalıştığı   ‘’Özel Okullaşma’’ vizyonunun kesintiye uğrayacağı ile ilgili endişeler kamuoyunda dilendirilmeye başladı.

İşte tüm bu olumsuz havanın dağıtılması ve Özel Okulculukta heyecanın artırılarak devam ettirilmesi gerekiyor.

Eğer ülkemizin Özel Okullaşmadaki hedefleri orta vadede %15 uzun vadede %25 ise o zaman acil bir şekilde motive edici sözlere ve icraatlara ihtiyacımız var demektir.

Bilhassa okullarımızdaki en büyük problem olan Tekli eğitim ve az mevcutlu sınıf hedefinin tutturulmasında Devletimizin en büyük çözüm ortağı  Özel Okullardır.

Şuanda özelikle nüfus yoğunluğu olan yerlerde Devlet ve Özel okullar arasındaki fiziki şartlar, sınıf yoğunlukları ve eğitim kalitesi makası git gide açılıyor.

Bunun temel sebebi de Özel okulların Tekli eğitim yapması ve sınıf mevcutlarının en fazla 15-22 öğrenci makasında tutulması.

Herkesin bildiği bir gerçek var o da; az mevcutlu sınıflarda eğitim demek, gürültü, kargaşa, disiplinsizlik ve gereksiz koşuşturmacadan çok araştırmaya, öğrenmeye tam anlamı ile Eğitim –Öğretime odaklanmış bir Eğitim demektir.

En önemlisi yalnızca mesleğine odaklanmış huzurlu Öğretmenler demektir.

Bunun için bırakın Teşviklerin kaldırılmasını başta ‘’KDV’’  indirimi olmak üzere daha birçok yeni istisnanın da hayata geçirilmesi ve Özel Okulculuğun desteklenmesine devam edilmesi gerekiyor.

Çünkü Devlet ya da Özel hiç fark etmez tüm okullarımızın temel amacı bu ülkenin değeri olan öğrenciler yetiştirmektir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)