adscode
adscode

Sözcü Gazetesi'nin "Hayalet Üniversite" Haberi

Objektif ve araştırmacı gazeteci olamadınız mı her şeyi birbirine katar, kurumları ve kişileri zan altında bırakırsınız.

bpelister@hotmail.com




Geçen günlerde bir gazeteci arkadaşımızın yapmış olduğu ‘’Hayalet Fakülteler ‘’ haberi de bu şekil bir gazetecilik örneği.

Haberi ilk okuduğumda beni işkillendiren en önemli şey, Diş Hekimliği, Hukuk gibi ilk beşteki meslek gruplarındaki bölümlerin bile boş kaldığı ve öğrenciler tarafından tercih edilemediği bilgisi oldu.

Tercih edilmeyen Üniversiteler ve Bölümler ise;

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği,

Namık Kemal Üniversitesi Hukuk,

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hukuk ve birçok bölüm ve meslek yüksekokullunda buna dâhil olduğu.

Tamam, bu sene yüzbinleri aşan boş kontenjanlar, öğrenci bulamayan Fakülte ve Yüksekokullar var bu doğru ama bu Diş Hekimliği, Hukuk Fakültesi gibi baraj şartı olan bölümlerin bile de tercih edilmeyip boş bırakacak kadar olmaması lazım.

İşin aslı şundan ibaret;

İlk önce bu Bölümlerde öğrenci olmamasının en önemli sebebi, zaten bu sene ÖSYM ‘nin yayınlandığı Kılavuzlarda bu bölümlerin yer almaması.

Kılavuzda olmayan bir Bölümü öğrencinin seçme hakkı zaten olamaz, çünkü ne kodu var ne kendisi.

Kılavuzda yoksa,  tercih hakkı yoksa o zaman Öğrencide yoktur, bu da bir  o  kadar net.

Bu Üniversitelerin bu Bölümleri için Şubat ayında YÖK açılma izinlerini vermiş ama henüz Kadro alamamış ve onun içinde Eğitimlerine başlayamamışlar.

Yani gelecek yıl hem Kılavuzda olacaklar hem de öğrenci alıp Eğitime başlayacaklar.

Ayrıca gazeteci arkadaşımla şu bilgiyi de paylaşayım;

Haberinde yazdığı gibi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesinde öğrenci olmadığı için Eğitime başlanamadığını söylüyor, tam tersi 40 tane öğrencisi var ve bu Fakülte Eğitime devam ediyor.

Şimdi gazeteci arkadaşımızın yapması gereken, güzel bir tekzip yazıp tüm bu Üniversitelerden özür dilemesi, yoksa mesleğinin  ‘’Hayaleti’’  olmaktan öteye gidemez.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)