adscode
adscode

YKS Sınav Stratejisi

bpelister@hotmail.com




YKS’ye sayılı günler kala hâlâ birçok öğrenci;

Bu sınavı kafasında netleştirmedi,

 Onun içinde motive olamadı,

Motive olamadığı için nasıl hazırlanması gerektiğini kavrayamadı,

 Yani kısacası YKS Stratejisini oluşturamadı.

Onun için herkes Sınav Stratejisini oluşturmak zorunda.

Öğrenci arkadaşlarımız ister ilk binlerde olsunlar ister son yüzbinlerde yapmaları gereken ortak şey, önceliklerini belirleyip bu saatten sonra ona göre çalışma yapılmaları olmalı.

Bir kere herkesin ortak Sınav Stratejisi    şu madde ile başlamalı  ‘’ne olursa olsun TYT ‘de Türkçe ve Matematikten 0,5 Neti çıkartmak’’ .

Herkesin anlayacağı şekilde söylersek,

 Sayısal bir öğrenci Matematik ve Fenden full yapsa bile, Türkçeden 0,5 Net yapamazsa AYT yatar.

Eşit Ağırlık, Sözel bir öğrenci Türkçe ve Sosyalden full yapsa bile Matematikten 0,5 Neti yapmazsa AYT yatar.

Bunu ilk maddeyi belirledikten sonra herkes diğer maddeler geçmeli, bu diğer maddelere geçmek içinde önereceğimiz en önemli hareket; İlk önce TYT sonrada AYT tomografimizi çekmek olmalı.

Yanlış bir anlaşılmaya neden olmadan şunu da söyleyeyim, bizim bahsettiğimiz Tomografi yalnızca bir benzetme, sakın sağlıkla ilgili yapılan işlemle karıştırılmasın.

 Söylemek istediğimiz Sınav Yetkinliği tomografisi.

Onu da şöyle yapacağız, dört ya da beş tane farklı TYT denemesi daha sonrada AYT denemesi çözerek hangi konuları tam, eksik, yanlış bildiğimizi  tespit edeceğiz.

 Daha sonrada bu çözdüğümüz denemelerde devamlı yanlış olarak işaretlediğimiz soruları bir A-4 kâğıdına yazacağız. 

Böylece ortaya çıkan listede devamlı yanlış çözdüğümüz konular belli olacak ve bu yanlışların üzerine gidip onları düzelteceğiz.

 Bunu da yapacağımız Çalışma programında günlere bölerek ve gerekirse profesyonel bir yardım alarak sınav haftasına kadar yeniden ve baştan temelden öğrenerek netlerimiz artıracağız.

Çünkü her gün Net sayımız bir, iki artırmamız ve bu sayılarda kemikleşmemiz lazım.

Diğer önemli Stratejimiz, konu eksiklerimizi kapatıp sonra yoğun soru çözümlerine başlamamız lazım olmalı. ( konu bilinmeden yüz bin soruda çözseniz boş).

Diğer önemli maddelerden bazıları ise,

Kendimize çalışma ortamı oluşturmak, her gün aynı yerde ders çalışmak, geç saatlerde değil daha erken saatlerde ders çalışmak, ilk on dakikadan sonra hayal kurma alışkanlıklarını bırakmak, sosyal ağlardan ders çalışırken kesin kopmak, günde iki ya da üç farklı ders çalışmak ve her gün çalışma süremizi 30 dk artırmaya bakmak.

İleriki günlerde  Sınav Taktikleri ile devam edeceğiz..

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)