adscode
adscode

YKS‘de Stratejin Doğruysa, Kazandın Demektir

YKS ile ilgili yazı serimizin sonuncusu, Ünsal Okulları Tarih Öğretmeni Büşra Akdağ’dan. Gerçekten etkili ve güzel bir yazı olmuş, tüm sınava girecek arkadaşların istifadesine sunuyoruz.

bpelister@hotmail.com




Sevgili öğrenciler, taktik yok strateji var!

 Panik yok.  Sizler bu güne gelene kadar birçok deneme sınavına girdiniz ve çok zor ya da çok kolay sorular gördünüz. ÖSYM soruları elbette daha profesyonel olacaktır, fakat unutmayın kolay sorular da görecek ve şaşıracaksınız.

 Sınavda ne çok hızlı olun ne de çok yavaş. Eğer yavaş olursak süre problemi yaşarız, hızlı olursak da çok basit hatalar yapabilmemiz mümkün. 

En önemli stratejilerden bir tanesi zor sorularla uğraşmamak… 

Unutmayın, hangi bölümden sınava girerseniz girin, özellikle de o çok korktuğunuz matematik sorularından da rahatça çözebileceğiniz sorular karşınıza çıkacaktır. 

Zor sorular da sizi o anda yıkıma uğratmasın, ÖSYM’nin eleme yapması için bunun kaçınılmaz bir durum olduğu da hemen aklınıza gelsin. 

Sorulara vereceğiniz zaman iki dakikayı geçiyorsa hemen diğer soruya geçin, unutmayın ne dedik, panik yok! Bölümü bitirmeye çalışın ki diğer sayfadaki o muhteşem soruları görmeniz de mümkün olsun. 

Diyelim ki Türkçe’ den önünüzde uzun bir paragraf var, soruya ayıracağımız dakika, iki olmalı eğer bu mümkün gözükmüyorsa o soruyu geçmenizde hiçbir mahzur yok, geçin soruyu… 

Türkçe’ ye en fazla elli dakika ayırmalıyız daha fazlası olursa sınavınız yetişmeyebilir; ama korkma, ne dedik ‘’panik yok’’

Emin olun sizler, her soruyu görecek ve süreyi verimli kullanacaksınız.

 Son olarak, ders çalışma alışkanlığımız son dakikaya kadar değişmemiş olmalı. Yani mesela denemelerde hangi dersten çözmeye başlıyorsanız aynı şekilde sınav anında da o dersten başlamanız o anki kaygınızı azaltacaktır. 

Unutmayın, sizler elinizden geleni yaptınız… 

Uykusuz da kaldınız, yeri geldi yemek yemeyi bile unuttunuz. 

 Hırs yaptınız çok çalıştınız, bazen pes ettiniz ‘’olmayacak’’ diye düşündünüz, kimi zaman da tamamen vazgeçtiniz. Yine de bu güne kadar geldiniz ve o gün geldi çattı, sınav peşinizi bırakmadı... 

 Bu süreçte yanınızda herkes vardı belki,  ama sınavda teksiniz ve hayal ettiğiniz üniversite, zihninizden geçerek kaleminizin ucuna ulaşacak ve sizler de eminim ki hedefinize ulaşacaksınız. 

Geleceğimizin çizileceği bu zorlu yolda, renginizle ve hayallerinizle okul hayatına kattığınız her şey için (artık liseden mezun olmuş olarak) sınava saatler kala kendinize teşekkür edin ve inanın. Sınav sonucunuz ne olursa olsun;  başarı, istek ve azim yolunuza ışık, düşleriniz de umudunuza yoldaş olsun…


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)