adscode
adscode

BİR KONUYU HAFIZANIZDA UZUN SÜRE TUTMANIZDA EN ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİRİ O KONUYA YÖNELİK MERAK DUYGUNUZDUR

ersanrehberlik@gmail.com




Merak duymadığınız hiçbir konuda başarı elde edemezsiniz.


Ders çalışmak birçok öğrenci için sıkıcı ve zor gelmektedir. Bunun başlıca sebeplerinden biri öğrencilerin sınav odaklı öğrenmeye alıştıkları için içlerinde merak duygusunun körelmesidir. 

Uzun ve yorucu bir okul gününün ardından öğrenciniz eve geldiğinde ders çalışmaya devam etmiyorsa bunun başlıca sebebi öğrenmeye karşı merakının kaybolmasıdır. Bu yüzden birçok aile çocuğunu ders başına oturtmakta ciddi problemler yaşamaktadır. Bunun üstesinden gelmek için öğrenciyi uygun şekilde motive etmeniz gerekmektedir.

Bunun için ilk adım öğrencinizin derse karşı bakış açısını değiştirmesine çalışmaktır. Önemli olanın sınavdan önce okulda öğrendiklerine merak duymasını yani sınav odaklı çalışmayı değil de öğrenme odaklı çalışmayı sevmesini sağlamaktır. Öğrenciniz eve geldiğinde okulda neler yaşadığını sorarken sınav sonuçlarından, notlarından önce bugün öğrendiğin hangi konu sende en çok merak uyandırdı diye sorun. Öğrenciniz bu soruya cevap veriyorsa nelerin ilgilisini çektiğini tespit etmiş olursunuz. 

Birçok öğrenci dersi yeni bir bilgi öğrenmenin heyecanı ile, merak ile dinlediği sürece o dersi zihnine kazıması çok daha kolay olacaktır, tam tersi durumda ise öğrenci derste anlatılanları kısa sürede unutacak ve sınavlarda bu konulardan gelen soruları yapmakta zorlanacaktır. 

Bu bağlamda merak duyulan dersler ve konular daha iyi dinlenir, daha iyi dinlenen ders ise akılda daha kalıcı olur.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)