adscode
adscode

ETKİLİ BİR SINAV HAZIRLIĞI İÇİN HER ÖĞRENCİNİN BUNLARA DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR

ETKİLİ BİR SINAV HAZIRLIĞI İÇİN HER ÖĞRENCİNİN BUNLARA DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR

ersanrehberlik@gmail.com




 

1-SORUMLULUKLARININ FARKINA VAR.
    Yaşın ilerledikçe alman gereken sorumluluklar da artacak bunu unutmaman lazım. Eskiden eve geldiğinde sadece ödev yapıp dersim bitti diyebiliyordun belki ama sınıf atladıkça sadece ödevlerin seni başarıya götürmeyeceğini göreceksin. Ödevlerini bitirdikten sonra mutlaka eksikliklerini tamamlamak için ekstra çalışma yapman lazım.

2-ÖNCELİKLERİNE KARAR VER.
   Yazın ya da tatile başlamadan önce planlar yapıyorsundur. Bu sene şuraya gideceğim ya da şunları yapacağım diye. Aynı durum okul başladığında da olmalı. Ders yılı içinde senin için önemli olan ne öncelikle buna karar vermen lazım.  Unutmaki tatil zamanında o çok sevdiğin dizinin kaçırdığın bölümlerini izleyebilirsin ya da hep bitirmek istediğin o oyunu tamamlayabilirsin. Bu yüzden eğitim yılı içinde önceliğin bunlar olmamalı.

3- YAPILACAKLARI ÖNEM SIRASINA GÖRE DÜZENLE
   Eğer ödevlerinin çok ve yapacak sürenin az olduğundan şikayetçi oluyorsan yapman gereken ilk iş işleri önem sırasına koyman. İlk başta önce hangi ödevleri bitirmen gerektiğini belirle. Teslim süresi daha olan ödevleri son güne bırakmayacak şekilde zamana yay.

4- KONTROL LİSTESİ YAP
   Yapılacak işlerin ve yaptıklarının mutlaka bir listesini tut. Böylece hiçbir şeyi atlamamış olursun.

5- DERSİ DERSTE DİNLEYEREK MÜMKÜN OLDUKÇA ÇOK ANLAMAYA ÇALIŞ.
   Derste dikkatini dağıtacak durumlardan uzak dur. Öğretmenin anlatııklarını ne kadar dikkatli dinlersen ipuçlarını yakalaman o kadar kolay olacaktır. Derse girerken yeni bir şeyler öğrencek olmanın hevesi ile gir.

6- UNUTMAYI ENGELLEMEK İÇİN SIK SIK GERİYE DÖNÜP TEKRAR ET.
   Bilimsel araştırmalar düzenli olarak kullanmadığımız bilgilerin kısa sürede unutulmaya başladığını göstermektedir. Bu durum derslerde de aynıdır. Bu yüzden haftalık ya da 15 günlük periyotlar halinde geriye dönüp tekrarlarını mutlaka yap.

7- PRATİK YAPMAK ÖNEMLİ
   Bir konuyu ne kadar anladığını ölçmenin en kolay yolu test çözmektir. Her çözdüğün teste yaptıklarını ve yapamadıklarını görürsün. Böylece daha sonra çalışırken nerelere daha fazla dikkat etmen gerektiğini de belirlemiş olursun

8- TEST ÇÖZERKEN MUTLAKA SÜRE TUT.
   Sınavlarda önemli olan soruları çözecek durumda olman değil, verilen süre içerisinde sorular çözmendir. Bu yüzden evde test veya deneme çözerken süre tutman sınavda sana avantaj sağlayacaktır.

9- TEST ÇÖZÜMÜNÜ BİTİRDİKTEN SONRA MUTLAKA DOĞRU VE YANLIŞLARINI KONTROL ET. YANLIŞ YAPTIĞIN SORULAR İÇİN TEKRARDAN KONU TEKRARI YAP.
   Testi çözüp bir kenara bırakıyorsan büyük bir hata yapıyorsundur. Her test çözümünden sonra mutlaka doğru ve yanlışlarını kontrol et. Unutma test çözmek senin eksiklerini görmeni sağlayacaktır. Yanlışlar sakın moralini bozmasın, en kısa sürede geri dönüp yanlış yaptığın konu ile ilgili tekrar çalışması yap.

10- MORALİNİ BOZACAK, MOTİVASYONUNU DÜŞÜRECEK DURUMLARDAN UZAK DUR.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)