adscode
adscode

1-5 ve 9. Sınıflara 2500TL Burs

Paketten tüm özel okullara burs çıktı. Özel okullarda, dönüşenler ve mevcut okulların 1, 5 ve 9. sınıflarında okuyan öğrencilere kişi başına 2000 veya 2500 TL ödenmesi gündemde.

1-5 ve 9. Sınıflara 2500TL Burs
Burslar
Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin kapatılmasına ilişkin taslağını tamamladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “tamam” dediği anda Bakanlık taslağı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açacak. Tasarıda dershanelerin özel okul, yurt, halk eğitim merkezi gibi alternatiflere dönüşmesi planlanırken ÖZDEBİR yeni tasarının da kendilerini memnun etmediğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu hafta içinde taslağı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak ve Başbakan’ın onay vermesi halinde Bakanlar Kurulu’ndan imzaya açılacak. Tasarıda yer alan düzenlemeler genel hatlarıyla şöyle:

- Tüm dershaneler 1 Eylül 2015’e kadar dönüşümlerini tamamlamak zorunda. Bu tarihten sonra sınava hazırlayan kurumlar açılamayacak, devam ettirilemeyecek.

- Dershaneler anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi, Fen lisesi, meslek lisesi, sağlık meslek lisesi, açık lise, Halk Eğitim Merkezi, Etüt Eğitim Merkezi, Uzaktan Eğitim Kurumu, Mesleki Eğitim Merkezi veya yurt olabilecek.

- Dönüşecek dershanelere, “arsa teşviki”, “öğrenci başına eğitim öğretim desteği”, “vergi indirimi”, “düşük maliyetli kredi”, “sigorta primi desteği”, “KDV istisnası”, “Yatırıma destek(bina inşası, donatım gibi)” teşvikleri verilecek. Dershaneciler bu teşviklerden 2 tanesini seçecek.

- Tüm özel okullarda okuyan 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerine destek verilecek. Dönüşen okul ya da eski okul ayırımı yapılmadan bu okullara kayıt yaptıran öğrencilere sadece 1, 5 ve 9. sınıflarda 2 bin veya 2 bin 500 TL destek verilecek. Rakamı son kez Maliye Bakanlığı ile bir araya gelerek Başbakan Erdoğan belirleyecek.

- Özel okullardaki çocuklara da ücretsiz kitap dağıtımı ve tablet dağıtımı yapılması da gündemde.


Özdebir beğenmedi


ÖZDEBİR Genel Başkanı Faruk Köprülü yeni taslağın da dershane sektörünü tatmin etmediğini belirterek, “Dönüşümden sadece yüzde 3-4 özel okul olacak. Yıllık ücreti en az 10 bin TL olan bir okula 2-3 bin TL verdiniz diye aileler özel okula çocuklarını göndermez. Ortaya çıkan tasarı beklediğimiz bir tasarı değil. Bu sektörün belli bir oranda devam etmesi gerekliydi. Ben hala dershanelere ihtiyacın kalktığını düşünmüyorum. Açık lisede 2 yıldan 4 yıla çıkıldı ama 6 yıl da yapsanız sorun çözülmeyecek. Çünkü geçici bir uygulama olarak getiriliyor. Bu, sorunu çözmez” değerlendirmesi yaptı.Vatan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)