adscode
adscode

'1 FİKİR 1 PROJE' İLE HAYATI KOLAYLAŞTIRIYORLAR

Lise son sınıf öğrencilerinin katıldığı "1 Fikir 1 Proje" yarışması final yaptı. Birbirinden orijinal ve hayatı kolaylaştırıcı projelerin ortaya çıktığı yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi.

'1 FİKİR 1 PROJE' İLE HAYATI KOLAYLAŞTIRIYORLAR
Eğitim
Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasında düzenlenen "1 Fikir 1 Proje" yarışması, Esenler'de Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Öğrencileri  motive etmek, özgüvenli bir bireyler olmalarına katkı sağlamak amacıyla "Proje" ve "Fikir" olmak üzere iki alanda hayata geçirilen proje, öğrencilerin henüz keşfedemedikleri kabiliyetlerini ortaya çıkarmalarına yardımcı oluyor.

Yaklaşık bir yıldır hazırlıkları süren proje kapsamında ön elemeler sonucu yüzlerce meslek lisesi öğrencisinin arasından seçilen 40 lise son sınıf öğrencisi, enerji, endüstri, tasarım ve yazılım konusundaki projelerini jüri üyelerine tanıttı.

FİKİRLER VE PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

Esenler Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEKDER ortaklığında hayata geçirilen yarışmada, "Akıllı Şehir Uygulamaları", "Akıllı Bina Uygulamaları", "Robotik", "Endüstriyel Tasarım" ve "Yazılım" konularında,  İstanbul'da bulunan Mesleki  ve Teknik  Anadolu Liseleri öğrencilerinin fikirleri veya projeleri değerlendirildi.  Yarışmaya katılan proje ve fikirleri, akademik camiadan, endüstriden ve milli eğitimden oluşturulan jüri üyeleri değerlendirdi.

ONLARIN '1 FİKİR VE 1 PROJE'LERİ VAR

Öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada "Fikir" kategorisinde, Ahmet Ahi "Emniyetli Motosiklet Kıyafeti" projesiyle birinci, Mücahit Toy ve Ensar Toy, "Şişen Tuğlalar" projesiyle ikinci, Oğuzhan Demirsel ise "Okul TV" projesiyle üçüncü oldu.

"Uygulama" kategorisinde ise Okan Ceyhan Top, "Kayıp Eşya Merkezi" projesiyle birinci, Enes Sığa ve Arda Yeşillikçi, "Sihirli Ekran" projesiyle ikinci, Necmi Kaçan ile Murat Asan ise "Güvenli Ev" projesiyle üçüncü oldu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

TEKDER İstanbul İl Başkanı Prof. Dr. Metin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Nezir Eryarsoy ve Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı'nın katıldığı ödül töreninde, birinciler 3 bin, ikinciler 2 bin, üçüncüler ise bin lira para ödülü kazandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)