adscode
adscode

10 ÖĞRETMENDEN 9’UNUN GELECEKTEN ÜMİDİ YOK!

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada bazı verilere dikkat çekti.

10 ÖĞRETMENDEN 9’UNUN GELECEKTEN ÜMİDİ YOK!
Öğretmenlerin mesleki ve ekonomik olarak zor günler geçirdiklerini belirten TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li İrgil, “Araştırmalar gösteriyor ki, her 5 öğretmenden 4’ü başka bir iş bulduğunda öğretmenliği bırakmayı düşünüyor. Öğretmenlerin yaşadığı sorunlar acilen çözülmeli, seslerine kulak verilmelidir” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada bazı verilere dikkat çekti. Öğretmenlerin, artık mesleklerini yapmak istemedikleri bir noktaya gelindiğini belirten İrgil, “Örneğin Eğitim İş’in araştırmasına göre her 10 öğretmenden 9’unun gelecekten ümidi kalmamış. Ümitsiz öğretmenlerin yetiştireceği çocuklar geleceğimizi şekillendirecekse, toplumsal umuttan nasıl söz edeceğiz?” dedi.

Eğitim sendikalarının 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptıkları araştırma sonuçlarının dikkatli okunması gerektiğini belirten İrgil, şunları söyledi:

GELİR YETERSİZLİĞİ PSİKOLOJİK SORUNLAR YARATIYOR

“Öğretmenlerin tamamına yakını Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarını nitelikli bulmuyor. Mülakatla öğretmen alımı başta olmak üzere, müfredat değişikliğine dair genel yaklaşım olumsuz yönde.

Örneğin her 5 öğretmenden 4’ü yapılan sınav değişikliklerini yanlış buluyor. Ayrıca okullardaki baskı da önemli bir sorun haline gelmiş durumda; her 5 öğretmenden 4’ü okul yöneticileri tarafından siyasi baskı uygulandığını tereddütsüz ifade ediyor. Araştırmanın ekonomik duruma ilişkin ortaya koyduğu sonuçlar ise şöyle: Her 5 öğretmenden 3’ü borçları nedeniyle mesleki veriminin düştüğünü söylüyor. Her 5 öğretmenden 4’ü gelir yetersizliği nedeniyle az veya çok psikolojik sorunlar yaşıyor. Her 5 öğretmenden 4’ü düşük geliri nedeniyle gazete, dergi ve kitap almakta zorlanıyor. Her 5 öğretmenden 4’ü öğretmenlik mesleğinin saygın bir meslek olma özelliğini kaybettiğini belirtiyor. Yine her 5 öğretmenden 4’ü başka bir iş imkanı bulduğunda öğretmenliği bırakacağını ifade ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha geç olmadan öğretmenlerin sesine kulak vermesi gerekir, yoksa mesleğini severek yapacak ve umutlu öğrenciler yetiştirecek öğretmen bulamayacak hale geleceğiz. Bu da, ülkemize ve toplumumuza ihanetten başka bir şey olmayacak.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)