adscode
adscode

10 soruda Altınbaş Üniversitesi

Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nin adı Altınbaş Üniversitesi olarak değiştirildi. İşte yeni adıyla birlikte 10 soruda Altınbaş Üniversitesi...

10 soruda Altınbaş Üniversitesi
Üniversite
Altınbaş üniversitesi isim değişikliği sürecinden bahseder misiniz?

Altınbaş Üniversitesi, Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi adıyla 2008 yılında kuruldu. Merhum iş adamı Mehmet Altınbaş’ın eğitime yatırım vasiyeti üzerine kurulan Üniversite, Altınbaş ailesi için her zaman en kıymetli sosyal sorumluluk projesi oldu.

1 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin adı Altınbaş Üniversitesi olarak değiştirildi. Yeni isim ile Altınbaş ailesi de isimlerini bir eğitim kurumunda yaşatma hayalini gerçekleştirmiş oldu. Üniversite içinde akademik ve idari personel ile öğrenciler arasında yapılan anket sonuçları da Altınbaş ismine işaret ediyordu. Yaklaşık 1 buçuk yıllık süreç sonunda isim değişikliği gerçekleşti.

Altınbaş Üniversitesi yeni akademik yılda bünyesine Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve İşletme Fakültesini de ekleyerek; Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Güzel Sanatlar ve Tasarım, Hukuk, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakülteleri olmak üzere dokuz fakülte, iki meslek yüksekokulu, üç enstitü ve on araştırma ve uygulama merkezi ile geniş bir yelpazede eğitim hizmeti veriyor.

10’uncu yılına giren Altınbaş Üniversitesi, tek bir bina ile başladığı eğitim yaşamını Mahmutbey, Bakırköy ve Gayrettepe Yerleşkelerinde sürdürüyor.
 

 Bu yıl yeni açılacak bölümleriniz var mı?

Altınbaş Üniversitesi bünyesinde 2017-2018 akademik yılında İşletme Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerini alacak.

Açılacak yeni bölümler ise şu şekilde:

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde Sosyal Hizmet (Türkçe);
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Türkçe)
İnşaat Mühendisliği (Türkçe), Mimarlık (Türkçe), Yazılım Mühendisliği (Türkçe);
Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde Gastronomi (Türkçe), Yönetim Bilişim Sistemleri (Türkçe), Sağlık Yönetimi (Türkçe) ;
Meslek Yüksekokulu bünyesinde Aşçılık, Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Eğitim), Çocuk Gelişimi (İÖ), Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri, Dış Ticaret (Uzaktan Eğitim), Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Uzaktan Eğitim), Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği;
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Elektronörofizyoloji, İlk ve Acil Yardım (İÖ), Odyometri (İÖ), Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri.
 

Burs olanaklarınız nelerdir?

Bu yıl mevcut burs olanaklarımıza bir yenilik ekledik: Tercih Bursu. İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler (Psikoloji hariç), İşletme, Güzel Sanatlar ve Tasarım, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Uygulamalı Bilimler fakülteleri ve Meslek Yüksekokulu’nun tam ücretli kontenjanlarını ilk 3 sırada tercih eden öğrencilerimiz %50 tercih bursu veriliyor.  

Diğer burslarımız ise şu şekilde:

ÖSYM Bursu: Üniversite tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler, ÖSYM tarafından yerleştirilecekleri programlarda belirlenen burs oranlarıyla eğitim görmeye başlar.

Altınbaş Üniversitesi Bursu: ÖSYM burslarının dışında, LYS yerleştirme puan türü sıralamasında ilk 2000 arasında yer alan ve üniversitemize yerleştirilen öğrenciler için ayda 1.000 TL destek bursu veriyoruz ve bir dizüstü bilgisayar hediye ediyoruz.

Bunların dışında Üniversitemizde Onur Bursu, Spor ve Sanat Başarı Bursları, Çalışma Bursu, Destek Bursu, Şehit Çocukları Bursu ve %15 Kardeş İndirimi gibi imkânlar sunuluyor.
 

Yurt dışı üniversitelerle yaptığınız projeler var mı?

Türkiye’de lisans alanında ilk olma özelliğini taşıyan önemli iş birliklerine imza attık.

En önemli programlarımızdan biri Hukuk Fakültemizde Köln Üniversitesi işbirliği ile hayata geçen Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı. Programa katılan öğrenciler, Türk, Alman, Avrupa Birliği ve Amerikan ‘Common Law’ hukuk düzenlerine hakim olarak mezun oluyorlar. Türkiye ve Almanya arasındaki ilk ve tek Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı, yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerin en önemli çekincelerden biri olan ‘denklik’ sorununu da ortadan kaldırıyor. 3 dilde, iki diploma vermeyi hedefleyen program, hem Türkiye hem de Almanya tarafından destekleniyor.

Bir diğer anlaşmamız kapsamında, Altınbaş Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, ABD Colorado Üniversitesi Skaggs Eczacılık Okulu –Denver işbirliği ile hasta odaklı eğitim programı başlattık. Türkiye’de lisans eğitiminde ilk olma özelliği taşıyan eğitim programı ile öğrenciye ilacın hazırlanması, analizleri, hastaya sunulması gibi ilaç-odaklı bilgilerin yanı sıra hasta-odaklı bilgi, beceri, davranış ve değerlerin de ağırlıklı olarak öğretilmesi hedeflendi ve eğitim programları bu yönde değiştirildi.

Son olarak Türk öğrencilerin ve akademisyenlerin uluslararası arenada etkin olmasını sağlamak için ABD Georgia State Üniversitesi ile bir iş birliğine imza attık.
4+1 ve 4+1+3 şeklinde dizayn edilmiş bir eğitim bu. 4+1 eğitim şekline göre, öğrenci 4 sene boyunca lisans eğitimini alıyor. Bu süreç bittikten sonra ise 2 sene olan yüksek lisans eğitimini, 1 senede Amerika’da tamamlama şansı buluyor. 4+3+1 sistemiyle ise öğrenci bütün bu saydıklarımın üzerine 3 yıl Amerika’da doktora yapma imkanına sahip olabiliyor.

Ayrıca ABD, İtalya, Almanya, Brezilya, Pakistan, Lüksemburg, Macaristan, Polonya’daki birçok partner üniversitemiz yer alıyor.
Erasmus kapsamında Avrupa’da 26 ülkeden 127 üniversite ile işbirliği anlaşmamız bulunuyor.
 

Üniversite bünyesinde yurt olanaklarınız bulunuyor mu?

Altınbaş Üniversitesi Konukevi binamız Mahmutbey yerleşkemizde 2014 -2015 eğitim yılı içinde hizmete açıldı. Konukevimiz 24 saat görev yapan güvenlik personeli dışında; iç ve dış güvenlik kameralar, son teknoloji yangın detektörleri ve elektronik kapı sistemleri ile güvenliğiniz için en son teknolojik sistemlerle donatılmıştır.

Her odada banyo ve WC ve tezgah altı soğutucu bulunmaktadır. Ayrıca kişiye özel çalışma masası, sandalyesi, 2 kapaklı gardırobu, yatak ve okuma lambası ile kendinizi evinizde hissedebilirsiniz. Misafirlerimizin ihtiyaçlarına yönelik düşünülen çamaşırhanemizde 8 çamaşır ve kurutma makinesi ile ütü yapabileceğiniz alanlar mevcuttur.

Akademik yaşamı desteklemeye odaklanmış Konukevimizde çizim odaları, ders çalışma alanları ve bilgisayarlar kullanılabilir. Sosyal yaşamı desteklemek adına TV odalarımız, yemekhane, yiyecek-içecek otomatları oyun salonu, fitness salonu, müzik odası bulunmaktadır.
 


Öğrenciler için sosyal olanaklarınız nelerdir?

Üniversite olarak şehrin merkezinde kurduğumuz Mahmutbey, Bakırköy ve Gayrettepe Yerleşkelerinde öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar yaratıyoruz. Mahmutbey Yerleşkemizde kafeteryalar, yemekhane, kütüphane, basketbol sahası, futbol sahası, fitness salonu, müzik odası ve öğrenci kulüpleri için alanlarımız bulunuyor.

Bakırköy ve Gayrettepe yerleşkemiz, şehrin en merkezi noktalarında, tüm sosyal alanlara yakın mevkide. Yine kulüp odalarımız, kütüphane gibi olanaklarımız bu yerleşkelerde de bulunmakta.

Ayrıca İstanbul’un merkezinde çeşitli restoranlarda ve Üniversitemiz Diş Hastanesinde öğrencilerimize özel indirim imkanları sunuluyor.
 

İş dünyası ile iş birlikleriniz var mı? Mezunlarınızı takip ediyor musunuz?

İş dünyasıyla entegre bir biçimde öğrencilerimizin henüz öğrenim görmekteyken iş deneyimi edinmelerini önemsiyoruz. Üniversitemiz bünyesinde ‘Hem oku hem çalış’ felsefesi ile uygulamaya koyduğumuz Co-Op programımız var. Bu uygulama ile henüz öğrenciyken kendisini sektörde neyin beklediğini öğrenme şansını yakalayan öğrencilerimiz, mesleği ile ilgili aldığı akademik bilgiyi pratiğe dökme ve yaşayarak öğrenme fırsatını buluyor.

Öğrencilerimizi mezun olduktan sonra da takip ediyoruz. Holding iştiraklerimizin büyük bir kısmı bu uygulama bünyesinde öğrencilere staj imkanı sunduğu gibi; başarılı mezunlara iş imkanı da sağlıyor. Şu anda gerek Altınbaş gerek Altınhas Holdinge bağlı şirketlerde çalışan birçok mezunumuz mevcut.

Ayrıca Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi çerçevesinde İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile her alanda üniversite - sanayi işbirliğini öngören bir protokol imzaladık ve uyguluyoruz.
 

Yabancı dil eğitimi ne düzeyde veriliyor?

Altınbaş Üniversitesinde İngilizce eğitimi en önemli ayrıcalıklarımız arasında. Yabancı Diller Yüksekokulumuzda nitelikli bir İngilizce eğitimi sunan hazırlık programımızın ve bölümlerde verdiğimiz akademik İngilizce derslerinin yanı sıra, üniversite vizyonumuz doğrultusunda, öğrencilerimize ikinci, isteğe bağlı üçüncü yabancı dil öğrenme imkanları sunuyoruz.
Ayrıca Üniversitemizde 60’a yakın ülkeden gelen 1000’in üzerinde uluslararası öğrencinin oluşturduğu çok kültürlü bir ortam var. Türkiye’nin en fazla yabancı öğrenciye eğitim veren 3. Vakıf Üniversitesi konumundayız. Bu da öğrencilerimizin pratik yapmaları için çok uygun bir ortam yaratıyor.
 

Üniversitenizin ayrıcalıkları nelerdir?

Kesintisiz burs imkanları, tercih bursu, ilk iki bine girenlere ek burs ve olanaklar, başarı bursu, Lisans sonrası yüksek lisans eğitimine devam edenlere burs

Güçlü akademik kadro

İngilizce ve Türkçe programlar

Mesleki İngilizce eğitimi

2. yabancı dil öğrenme şansı

Ücretsiz Çift Anadal imkanı

Atölyeler, laboratuvarlarda uygulamalı eğitim

Sanayi iş birlikleri

Girişimcilik dersi ve Melek Yatırımcılarla tanışma fırsatı

Sosyal sorumluluk projeleri

Altınbaş ve Altınhas Grup şirketlerinde staj ve iş imkanları

Kuluçka Merkezi

Üniversitede ücretli olarak çalışma olanağı

Yüksek sayıda burslu kontenjan

Ayrıca Türkiye’de lisans alanında ilk olma özelliği taşıyan uluslararası iş birlikleri
 

Flipped Learning modelinden bahseder misiniz?

Altınbaş Üniversitesi örgün eğitime teknolojiyi en etkin biçimde entegre edebilmek adına “Ters Yüz Eğitim” adıyla yeni bir eğitim anlayışını hayata geçiriyor. Bu yeni anlayışta, öğreticiyi bilgi ile öğrenci arasında bir aktarıcı olmaktan çıkararak bir anlamda öğrenme koçu haline getirip, ‘öğrenmeyi öğrenmiş’ bireylerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu sistemle Altınbaş Üniversitesi mezunlarının gelişen ve değişen dünyada rekabet edebilir, aranan profesyoneller olması hedefleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)