adscode
adscode

10 Türk Öğrenciden 4'ünün Tercihi Amerika

Amerikan Dil Okulları ve Üniversiteleri İstanbul’a Geliyor

10 Türk Öğrenciden 4'ünün Tercihi Amerika
Etkinlikler
Amerika’daki yüksek eğitim alan yabancı öğrenci sayısı son 15 yılda %72 arttı. Türkiye’de de her 10 öğrenciden 4’ü Amerika’da okumak istiyor.
 
Mezun.com Amerika’da eğitim almak isteyen öğrenciler için 11 Nisan’da Hilton’da ‘Amerika’da Eğitim Fuarı’ isimli etkinliği düzenleyerek, üniversite yetkililerinden bire bir bilgi alma imkanı sunuyor.
 
 IIE’nin OPENDOORS raporuna göre; Amerika’da yüksek eğitim alan yabancı öğrenci sayısı son 15 yılda %72 arttı. Aynı dönemde Amerika’daki Çinli öğrencilerin sayısı 5 kat, Hintli öğrenciler 2.5 kat, Vietnamlılar 7.5 kat, Suudi Arabistanlılar ise 10 kat arttı.
 
2013-14 döneminde Amerika’da yüksek eğitim alan yabancı öğrenci sayısı bir önceki döneme göre ise 66.408 (%8)  artarak 886.052’ye yükseldi.  Bu artışın %73’ünü Çinli ve Suudi Arabistanlı öğrenciler, %18’ini ise Hintli, Brezilyalı, İranlı ve Kuveytli öğrenciler oluşturdu.
Bir önceki seneye göre en büyük artışı gösteren ülkeler Kuveyt, Brezilya ve Suudi Arabistan oldu. Bunun en büyük sebebi ise bu ülke hükümetlerinin uluslararası eğitim için ciddi boyutta burs bütçeleri ayırmış olması.
 
TÜRK ÖĞRENCİLERİNİN HAYALİ AMERİKA

 
Mezun.com’un yaptığı piyasa araştırmasına göre Türkiye’deki her 10 öğrenciden 4’ ünün hayalinde Amerika’da okumak yatıyor. Amerika’ ya öğrenci gönderen ülkeler sıralamasında Türkiye 15 yıldır ilk 15’de yer alıyor ve Amerika’ da yüksek eğitim gören Türk öğrencilerin %64’ u Master programlarında %36’sı ise lisans programlarında okuyor.
 
Amerikan Dil Okulu ve Üniversite Yetkilileri ile Yüzyüze Görüşme Fırsatı
 

Yurt dışında eğitim ve yaşam konusunda bilgi veren Mezun.com, 11 Nisan’da Harbiye Hilton’da düzenleyeceği etkinlikle Amerika’daki Dil Okulları ve Üniversite Yetkilileri ile Türk öğrencilerini buluşturuyor. Dil eğitimi, lisans ve yüksek lisans eğitimi almak isteyenler öğrenciler için fırsat niteliği taşıyan ‘Amerika’da Eğitim Fuarı’ etkinliğine giriş ise ücretsiz. Katılmak isteyen öğrencilerin www.amerikadaegitimfuari.com linkinden kayıt yaptırmaları gerekiyor.
 
13:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğe katılan öğrenciler Amerikan dil okulu ve üniversite yetkilileriyle bire bir görüşme şansı yanında IPAD’ler ve Amerika’ya gidiş-dönüş uçak biletleri ve yüzbinlerce dolarlık burs kazanma fırsatı da yakalayacaklar.
 
Eğitim Fuarına Katılan Üniversitelerin listesi için www.amerikadaegitimfuari.com  web sitesini ziyaret edebiliriz.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)