adscode
adscode

10. Yıl Marşı Yasağına Yönelik Protestoya Polis Müdahalesi

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'i "10. Yıl Marşı'nı yasakladığı" iddiasıyla protesto etmek isteyen gruba polis müdahalede bulundu.

10. Yıl Marşı Yasağına Yönelik Protestoya Polis Müdahalesi
Eğitim
Cengiz'in geçen hafta okul müdürleri ile bir araya geldiği iş güvenliği ile ilgili toplantıda, "10. Yıl Marşı'nı yasakladığı" iddiaları üzerine bir grup, Sümer Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki İl Mili Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakmak istedi. 

Aralarında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve partililerin bulunduğu grubun binaya yaklaşmasına polis ekipleri izin vermedi.

Bunun üzerine Milletvekili Özcan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ile yaptığı görüşmede, çelengi binanın önüne bırakarak basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Polis ekiplerinin eylemin izinsiz olduğu gerekçesiyle grubun Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne geçmesine müsaade etmemesi üzerine grup, polis barikatlarını yıktı. Polis ekipleri de gruba biber gazıyla müdahale etti.

Müdahale sırasında grup ile emniyet güçleri arasında kalan Özcan'ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler gazdan etkilendi. Özcan ve diğer gazdan etkilenenler, daha sonra olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. 

Bir süre sonra tekrar toplanan grup, siyah çelengi polis barikatına bırakarak saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. 

Grubun yakınındaki bir araçtan da eylem süresinde 10. Yıl Marşı çalındı. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)