adscode
adscode

100’ün üzerinde proje Fikir Festivalinde yarışacak

​Davranış bilimleri alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, Türkiye’nin ilk “Davranış Bilimleri Fikir Festivali ve Bahar Konseri” ni düzenliyor.

100’ün üzerinde proje Fikir Festivalinde yarışacak
Türkiyeden Haberler
Geleceğin üniversitelisi olmaya aday liseli gençler bu festivalde fikirlerini yarıştıracak. İstanbul’daki liseleri kapsayan “yapay zekâ” temalı festivalde 100’ün üzerinde proje yarışacak. En iyi projeler 25 Nisan’da gerçekleştirilecek festival etkinlikleri kapsamında ödüllendirilecek.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile Türkiye’nin ilk “Davranış Bilimleri Fikir Festivali”ni düzenleyen Üsküdar Üniversitesi, Altunizade ve Üsküdar yerleşkelerinde birbirinden farklı çeşitli etkinliklerle festivali kutlamaya hazırlanıyor. 25 Nisan’daki kutlamalarda “Yapay Zekâ” temalı projelerin değerlendirileceği etkinliklerde liseli öğrenciler üniversiteli öğrencilerle şenlik deneyimi de yaşayacak.

“Herşey Bir Fikirle Başladı”

Resmi protokolle başlayacak festivalin ilk etkinliği “Her Şey Bir Fikirle Başladı” söyleşisi olacak. Daha sonra Davranış Bilimleri Fikir Festivali Direktörü, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı/Eğitim Danışmanı Uzm. Psk. Orhan Gümüşel’in moderatörlüğünde, söyleşiler gerçekleştirilecek.

Söyleşilere ünlü müzisyen Okay Temiz, Türkiye Futbol Federasyonu U20 Gönüllüler ve Gençlik Program Sorumlusu Serbülent Şengün, Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi, Uçak Yazılımları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Hocalıoğlu, Müzik Terapi Uzmanı Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevda Askerova, Türkiye’nin ilk özel dal hastanesinin ve ilk tematik üniversitenin kurucusu Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile Porof Zihni Sinir’in fikir sahibi İrfan Sayar katılacak.

Konuşmacılar hayatlarını etkileyen fikirleri, spor, müzik, yapay zekâ ve yaratıcılık eksenindeki fikirsel başarılarını ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak.

Söyleşinin ardından projelerin değerlendirilmesi yapılacak.

Liseliler üniversite tarafından hazırlanan workshoplara, kulüp etkinliklerine ve serbest kürsülere katılacak; müzik gruplarının performanslarıyla eğlenecek. Günün sonunda düzenlenecek törenle projesi dereceye giren öğrenci ve okulları ödüllendirilecek.

Festivalin finali ise Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi Bahçesinde gerçekleştirilecek Bahar Konserinde yapılacak. Festivale katılanlar Gripin konseriyle eğlenecek.

Domatesi Gibi Bilimin de Festivali Olmalı

 “Bilimle eğlenceyi birleştirecek bir proje fikriyle yola çıktık” diyen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan benzeri sadece ABD’de olan projeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu.

“Ülkemizde şimdiye kadar bilim olimpiyatları yapılıyordu. Bilimi sporla birleştiren bir çağrışımdı bu. Biz gençlere bilimi sevdirmeyi amaçlıyoruz. ABD’de de örnekleri olan fikir festivallerinin Türkiye’de ilk örneğini biz gerçekleştiriyoruz. Bu festivalin içerisinde fikir var, bilgi var, proje var. Gençler projelerini eğlenceli bir ortamda sunacaklar. Nasıl domatesin, elmanın festivali varsa; bilimin de festivali olmalı. İdeal öğrenme disiplinli ve eğlenceli olursa daha çok akılda kalıyor. Disiplin ve eğlencenin bir arada olduğu eğitim anlayışı aslında beyin temelli eğitimdir. İçinde bilgi olan disiplin, içinde sevgi olan disiplin, içinde eğlence olan disiplin, içinde proje olan eğlence, içinde bilgi olan eğlence bizleri bilgiden bilgeliğe götürecektir.

Üsküdar Üniversitesi davranış bilimleri alanında tematik bir üniversite. Bu özelliğinden yola çıkarak geleneksel hale getireceğimiz bu yarışmanın proje konuları da bu doğrultuda belirlenecek. İlk yılın konusunu tüm Dünyada bilim çevrelerinin büyük ilgi ile takip ettiği yapay zekâ olarak belirledik. Yapay zekâ araştırmaları sağlıkla mühendisliği, bilgisayar yazılımı ile psikolojiyi birleştiren multidisipliner bir çalışmayı kapsıyor. Tıpkı bizim üniversitemizin eğitim anlayışı gibi.

Her branşta insanın ihtiyacı olan şey iyi davranıştır

 Biz bu projede ayrıca geleceğin doktoru, avukatı, öğretmeni, bilim insanı olacak gençlerin iyi davranış kazanmalarını da amaçlıyoruz. Bu yüzden festivalimizin uzmanlık alanı davranış bilimleri oldu. Davranış bilimlerindeki gelişmeler bilgiden bilgeliğe gidilen yolu açar. 25 Nisan‘da panel, ödül töreni, workshoplar gibi bilim ve eğlenceyi birleştiren etkinlikleri bir konserle sonlandıracağız.

Bilim toplumu için proje kültürünün kazandırılması gerekiyor…

Türkiye eğer bilim toplumu olamazsa çağın gerisinde kalacaktır. Bilim toplumu olmanın pratikteki yollarından biri de lise döneminde öğrencilere proje kültürünün verilmesidir. Biz üniversitemizde ön lisans öğrencilerine bile proje kültürü dersi koyduk. Türkiye’nin çağ yakalamanın ötesinde çağı geçmesi lazım. 21. yüzyıl bilgiden bilgeliğe geçişin yüzyılı. Biz bilimi referans alan bilgeliğe geçiş için çalışıyoruz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)