adscode
adscode

"12 Ağustos'ta yapılacak Sayıştay Eleme Sınavı başka sınavlarla çakışıyor"

ÖSYM tarafından 26 Mayıs'ta, Esenboğa e-Sınav merkezinde yapılacak sınav, sistem arızası nedeniyle ertelenmişti. Sınavın 12 Ağustos'a ertelenmesi ise bazı sınavlarla çakışması nedeniyle mağduriyete yol…

"12 Ağustos'ta yapılacak Sayıştay Eleme Sınavı başka sınavlarla çakışıyor"
Sınavlar
İşte konuya ilişkin gelen bir mail:

"Merhaba

Bir konuda desteğe ihtiyacımız var. Konu Adnan Oktar olunca bizim sorunumuz hiç konuşulmadı. Büyük sorunlarla karşı karşıyayız.

Kamuoyunca da bilinen süreç hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, bilindiği üzere ÖSYM’ce 26 Mayıs 2018 tarihinde elektronik ortamda uygulanan Sayıştay Eleme Sınavı, Ankara Esenboğa Sınav Merkezi’ndeki teknik arıza nedeniyle ertelenmişti. Şahsım da dahil olmak üzere birçok öğrenci sınavdan mağdur olarak ayrıldık. Söz konusu sınavın yeniden uygulanması hakkında yapılan duyuruya göre yeni sınav tarihi 12 Ağustos 2018 Pazar günü , saat 10 olarak belirlenmiştir, fakat aynı tarih ve saatte sınav tarihleri daha önceden belirlenmiş ve açıklanmış PTT Uzman Yardımcılığı, Vergi Müfettişi Yardımcılığı sınavları bulunmaktadır ve bunlar çakışmaktadır. Bu sözkonusu sınavlar için başvurular daha önceden yapılmış ve sınav ücretleri de yatırılmıştır.Eğer duyurudaki tarihte sınav yapıldığı takdirde yeniden mağdur edilmemiz kaçınılmazdır.

6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 3.Maddesine göre “Sınav ölçme, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerine yönelik yıllık sınav takvimini belirlemek, kamuoyuna duyurmak ve bu Kanunda belirlenen ilkelere göre yerine getirmek” görevi vardır. Kurum kendi belirlediği misyonuna göre “Uyguladığı sınavlarda geçerli, güvenilir ve adil ölçme, seçme ve yerleştirme yapan bir kurum olmak” amacındadır. Fakat söz konusu uygulama bu ilkelere uygun değildir.

Sayıştay sınavıyla ilgili diğer sorunsa; ÖSYM 26 Mayıs 2018 sınavını gerekirse iki güne bölerek yapabileceğini duyurmuş ve adaletten tamamen uzak bir sistem öngörmüştü. Şimdi de 26 Mayıs'ta sınava giren ve tamamlanan adayların sınavını geçerli kabul ederek, 12 Ağustos Sınavına girecek adaylar ile aynı listede sıralanmalarını öngörerek adaylardaki adalet duygusunu ve güveni tamamen yok etmiştir.
ÖSYM'nin tez zamanda bu sınavı, bu şekilde icra etmek yanlışından dönmesi gerekmektedir. Aksi halde bu sınav mahkemeye intikal edebilir ve akabinde çok daha büyük hak kayıpları ile mağduriyetler oluşabilir. Senelerdir sınavlar yapan ve bu konuda deneyimli olan bir kurumun, bu birikim ve deneyime uygun hareket ederek bu yanlıştan en kısa sürede dönmesi adayların en büyük beklentisidir.

İyi Günler Dilerim"

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)