adscode
adscode

15 Bin Mağdur Kredi Yurtlar Çalışanı, 20 Aydır Davanın Sonuçlanmasını Bekliyor!

15 Bin Mağdur Kredi Yurtlar Çalışanı, 20 Aydır Davanın Sonuçlanmasını Bekliyor!

15 Bin Mağdur Kredi Yurtlar Çalışanı, 20 Aydır Davanın Sonuçlanmasını Bekliyor!
Sendikalar
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, milyonlarca üniversite öğrencisine barınma ve beslenme gibi hayati hizmetleri sunan Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışan 15 bin personelin mağduriyet yaşadığı için büyük bir umut ve heyecan içerisinde 20 aydır Danıştay'daki davanın sonuçlanmasını beklediğini söyledi.
 
ANAYASAYA AYKIRI AMA...

DES'in açtığı bu davaya ilişkin olarak; 2012 yılında çıkarılan 666 sayılı Khk ile Yurt Kur çalışanlarına her yıl ocak ayında ödenen ikramiyelerinin kaldırılmasının hak gaspı olduğunu söyleyen DES Genel Başkan Yardımcısı Kotanlı, Yurt Kur personeline 50 yıl yarım asırdır aralıksız ödenen ikramiyenin kurum içi uygulama olduğu gibi kazanılmış bir hak olduğunu belirterek, "666 sayılı Khk ile kazanılmış bu hakkın geri alınması Anayasaya aykırıdır ki Anayasa Mahkemesi zaten 666 sayılı Khk'yı Anayasaya aykırı bulduğundan iptal etmiş bu iptal kararı ile Yurt Kur çalışanlarının ellerinden alınan hakları geri verilmesi gerekirken bu güne kadar somut bir adım atılmamış ayrıca diğer bazı haklarda budanmıştır" dedi.
 
HAKKANİYETLİ POLİTİKALAR UYGULANSIN!

Kredi Yurtlarda YHS Bekçi olan personel görevlendirmelerle Şoförlerin başka işlerde çalıştırıldığı gibi şoför kadrosunun haklarından yararlanamaması ve hak ettikleri elbise, ayakkabı gibi yardım malzemelerinin verilmiyor olmasını örnek olarak belirten Kotanlı, " Örneğin daha önceleri YHS Bekçi olarak görev yapan arkadaşlarımıza hangi görevde olursa olsun ya bekçi üniforması verilirdi veya karşılığında takım elbise fakat bu hakları şimdi ellerinden alınmış durumdadır. Personel servislerindeki belli güzergâhlarda personel taşımaktadır oysa bazı yurt müdürlüklerinde ki personel bu servislerden maalesef yararlanamamaktadır. Bir misalle Erzurum Aziziye ilçesinde bulunan yurtlarda arkadaşlarımız servislerden faydalanamadığı gibi bu durum personel arasında ayrımcılık olarak da görülmektedir" dedi.
 
GENÇLİK BAKANLIĞINA VE KREDİ YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ÇAĞRI!
Gençlik ve Spor Bakanlığı ila Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulunan Kotanlı şunları söyledi; Yurt Müdürleri, Yurt Müdür Yardımcıları ve Yurt Yönetim memurlarının görevde yükselmelerde öncelikli olmaları sağlanmalı, boş bulunan Bölge Müdür yardımcılığı kadrolarına kurum dışından yapılan atamalardan da vaz geçilmesini, önceliğin Yurt Kur personeline verilmesini yıllarca yurtların her kademesinde çalışan bir arkadaşımızın daha üst görevlere getirilmesi yurtlarda kaliteyi daha da artıracaktır. Liyakat ve hakkaniyet esası dışında siyaset anlayışı ile yapılan atamalar, işin ehli olmayan kişilere verilmesi, iş ve kaliteyi etkilediği gibi diğer personelinde kendilerini dışlanmış hissetmelerini sağlamaktadır. Bu nedenle dışarıdan atanmalar durdurulmalı, kurum personelinden boş kadrolara atama yapılmalıdır. Sözleşmeli Yurt Yönetim Memuru alınacak olması kurum çalışanlarını iyice huzursuz etmiştir.
 
ADALET İSTİYORUZ!
Yurt Kur gençliğine hizmet için 24 saat esasına dayalı çalışan yurt müdür yardımcıları ve yurt yönetim memurları her ay yerine göre 6–8 hatta 10 saat nöbet tutuyor. Bu nöbetlerin karşılığında aylık fazla çalışma ücreti olarak 60–70 TL nöbet ücreti alıyor. Aldığı bu ücreti de nöbetlerinde fazlasıyla yemeğe veriyor daha sonrada üvey evlat muamelesine maruz kalıyor.
 
EŞİTLİK İSTİYORUZ!

Daha önceleri öğrencilere verilen sabah kahvaltısından yararlanan tüm kurum personelinin yeniden bu uygulamanın içerisine alınmalarını, nöbet ücretlerinin diğer kurumlarında nöbet ücretleri ile aynı seviyeye taşınması ile personelin moral ve motivasyonuna katkı sağlayacaktır. Güvenlik görevinden ayrılan ve görevleri belli olmayan arkadaşlarımızın bir statüye kavuşturularak en azından Nöbetçi Memurluğu uygulamasına geçilerek bu arkadaşlarımıza da görev yetki ve sorumluluklarının verilmesi gerektiği kanısındayız. Muhasebe Yetkilisi Mutemedi görevini de yürüten Yurt Yönetim Memurlarına yıpranma payı verilmesini, yurt yönetim memurlarının müktesepleri 5. dereceden aşağı düşürülmesi için çalışma yapılmasını VHKİ verilen 3. derecenin yurt yönetim memurlarına da verilmesini istiyoruz

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)