adscode
adscode

1500 ÖĞRENCİ AYNI ANDA SATRANÇ OYNAYACAK

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, anaokulundan üniversiteye 1500’ün üzerinde öğrencinin katılacağı 9. Satranç Takım Yarışması ile Türkiye’nin en kapsamlı satranç turnuvasını gerçekleştiriyor.

 1500 ÖĞRENCİ AYNI ANDA SATRANÇ OYNAYACAK
Etkinlikler
Bu yıl 9.’su düzenlenen, Türkiye’de yapılan en kapsamlı ve yüksek katılımlı okullar arası satranç okul takımları turnuvası özelliğini taşıyan FMV Işık Okulları, Satranç Takım yarışması, 2 Mayıs’ta FMV Işık Okulları Ayazağa Kampusu Dr. Özge SEZERMAN Spor Salonu’nda satranç tutkunu binlerce öğrenciyi bir araya getirecek.  1500 öğrencinin ilk hamleyi aynı anda yapacağı satranç karşılaşmaları, 4 Mayıs akşamı sona erecek. Turnuvaya katılan anaokulu öğrencileri ise 3 Mayıs cumartesi günü FMV Işık Okulları 5. Satranç Şöleni’n de Ispartakule Kampusu’nda karşı karşıya gelecek.  

Satranç sporunu öğrencilere anaokulundan başlayarak sevdirmeyi amaçlayan FMV Işık Okulları, böylece onlara planlı hareket etme, strateji kurabilme, doğru ve çabuk karar verebilme, konsantre olabilme gibi temel nitelikler kazandırmayı da hedefliyor.

55 anaokulu, 112 ilkokul, 70 ortaokul, 50 lise ve 50 üniversiteden yaklaşık 1.600 oyuncunun katıldığı turnuvada, minikler kategorisinde 55 takımdan 165, küçükler kategorisinde 112 takımdan 560, yıldızlar kategorisinde 58 takımdan 350,  gençler kategorisinde ise toplam 250 oyuncu karşı karşıya gelecek. Türkiye genelindeki üniversiteler ise turnuvaya 50 takım ve 250 oyuncuyla katılacak.

FMV Işık Okulları’nın ev sahipliğini yaptığı, küçükten büyüğe her yaşta öğrencinin kıyasıya rekabetine sahne olacak bu büyük şölen, her zaman olduğu gibi satranç sevgisini okul çağına erişmiş tüm çocuklara da aşılayacak.








 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)