adscode
adscode

1945'ten bu yana eğitim veren ilkokul kapatıldı

Manisa'nın en köklü okullarından biri olan Ali Rıza Çevik İlköğretim Kurumlarının ilkokul kısmı alınan kararla kapatıldı. Okulun 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında ortaokula dönüştürüldüğü ve 1945'ten bu…

1945'ten bu yana eğitim veren ilkokul kapatıldı
Okullardan Haberler
İlkokuluyla bir bütün olan ve yıllardır devlet okulları arasında Manisa merkez birinciliği unvanını kimseye kaptırmayan Ali Rıza Çevik eğitim kurumlarında ilkokul kısmının kapatılmasıyla ortaokul bölümü için de yeni bir dönem başlamış oldu.

Yeni belirlenen adres sistemine göre Ali Rıza Çevik İlkokuluna başlaması gereken ve okulun çevresinde oturan aileler çocuklarını Murat Germen'e, Halil Yurtseven'e veya Ahmet Tütüncü İlkokuluna kayıt ettirebilecekler. Alınan karardan haberi olmayan veliler ise ilkokul kısmının kapatıldığını ancak kayıt zamanı öğrenebilecekler.

BAŞARI ETKİLENECEK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ali Rıza Çevik İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Zerrin Ağar, "Manisa'nın eğitimdeki sıralaması yıllardır tartışılırken, böylesine başarılı bir okulun alınan kararla ilkokulunun kapatılması ve ortaokula dönüştürülmesi başarıyı muhakkak etkileyecektir. Alınan kararın başarıyı etkilemesinin yanında birçok yönden olumsuz etkisi olacaktır. Yeni belirlenen adres sistemine göre okula 10 metre uzaklıkta olan aileler çocuklarını Halil Yurseven'e, Murat Germen'e veya Ahmet Tütüncü'ye göndermek zorunda kalacaklardır. Bu yıl 4 adet 1. sınıf şubesi Ahmet Tütüncü İlkokulu adı altında Ali Rıza'da eğitim alacaktır. Okul müdürü Ahmet Tütüncü'de olacak, müdür yardımcıları Ali Rıza Çevik'te olacak. Bu durum, idareciler için de çok büyük sorumluluktur" dedi.

ALINAN KARAR SORUNLARI BERABERİNDE GETİRECEK

"Yetkililer, çözüme kavuşturmak için dönüşüm ile ilgili kararda aceleci davranmış, alınan bu karar birçok soruna yol açmıştır." diyen Ağar, "Bizim zaten 3 bloğumuz var. Aile Birliği'nin imkanlarıyla ortaya bir duvar örülüp, A Bloğumuz ikili öğretimle ilkokul olarak yapılandırılabilirdi. B ve C bloklarımız da ortaokul olabilirdi, aynen Murat Germen'de olduğu gibi. Murat Germen iki yıl önce ilkokula dönüştürüldü ama ilkokul ve ortaokul bir arada. Bu durumda aileler mağdur olmaz, başarı kaybolmaz ve yapılması gerekli olan dönüşüm de yapılmış olurdu" diye konuştu.

Tüm bunların yanında okul binası ile ilgili Kasım 2011'den bu yana yaşanan bir sürecin olduğunu da sözlerine ekleyen Ağar, "Yılan hikayesine dönen bir okul binası yapımı durumumuz da var. En son Büyükşehir Belediyesi bir proje hazırlamış ve bu proje Bakanlık onayında bekliyordu. Seçimdi, hükümet kurma çalışmaları derken bu proje yine ertelendi. Bizim isteğimiz kim yaparsa yapsın, yeni bir okul binasına kavuşmak. 4 yıldır ha güçlendirilecek, ha yıkılacak diyerek bir çivi dahi çakamadık. Çocuklarımız okuldan burunları kanamadan eve geldiklerine şükrettik. Bahçemiz deyim yerindeyse yağ gibi kayıyor. Merdivenlerimiz ve koridorlarımız deseniz aynen. 4 yıldır boya-badana, sıraların bakım ve onarımdan geçirilmesi, kırık döküklerin onarılması gibi işleri yapabiliyoruz. En büyük sorunumuz olan tek binadaki tuvalet sorunumuzu dahi, yıkılacak düşüncesiyle bir çözüme kavuşturamadık. Sınıflarımızın içindeki kalorifer peteklerimizi geçici çözümlerle onardık. Kısacası her tatil dönemine girerken 'Okul yıkılacak yeni binamız yapılacak' söylemleriyle 4 yıl geçirdik" dedi.

Ağar, "Tamam. 4+4+4'e göre dönüşüm yapılması gerekiyor, bunu biliyoruz. O zaman, aynen Murat Germen'deki sistem bizde de uygulansaydı, yine ortaokul olsaydık, ama yeni bina yapımına kadar bloklarımız ayrılarak eğitimimize ilkokul ve ortaokul olarak devam etseydik bence bu kadar kaos yaşanmayacaktı" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)