adscode
adscode

2.6 Milyon Kişinin Gözü Başbakan Erdoğan'da

Ekonomi yönetimi, Başbakanlık'a göndermek üzere memurun taleplerini içeren 9 maddelik kanun tasarısına son şeklini verdi. Şimdi gözler Erdoğan'da...

2.6 Milyon Kişinin Gözü Başbakan Erdoğan'da
Türkiyeden Haberler
Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda (KPDK) ele alınan kamu çalışanlarının sorunları, önceki gün Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in üst düzey bürokratlarla düzenlediği toplantıda masaya yatırıldı.

Toplantıda, sendikaların KPDK'da sunduğu 32 maddelik talepler ele alındı. Daha önce üzerinde anlaşılan 11 maddenin 9'u hakkında hazırlanan kanun tasarısına son şekli verildi. Çelik, daha sonra bu çalışmaları dün yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda diğer bakanlarla da paylaştı. 2.6 milyon kamu çalışanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak tasarının yasalaşmasını bekliyor.

ÇALIŞMA HIZLANDI

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Çarşamba günü müsteşarlar düzeyinde yapılan toplantıda, memurun taleplerinin bir kez daha konuşulduğunu söyledi. Anlaşılan 9 madde için hazırlanan kanun tasarısı üzerinde son rütuşların yapıldığını belirten Tonbul, "Şimdi tasarı Başbakan'a sunulacak. Nihai kararı Başbakan'ın vereceği çalışmanın son şeklini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. Tonbul, "Fazla çalışmaya ilişkin Başbakanlık genelgesi yayınlandı. 4B'li ve 4C'li hamile personele gece nöbeti ve gece vardiyası verilmemesi konusunda da genelgenin çıkmasını istiyoruz" diye konuştu. Tonbul şöyle devam etti: "Bizim özellikle üzerinde durduğumuz üniversiteli işçilerin memur olması, akademisyenlere zam verilmesi, 4C'lilerin kadroya alınması ile memura 1 derece verilmesi konuları da toplantıda konuşuldu." Konuşulan konuların tamamının bir paket halinde Başbakan'a sunulacağı öğrenildi.

TALEPLER MASADA

Üniversiteli işçiler statü değişikliği ile memurluk istiyor. Akademisyenler maaş artışı bekliyor. 4C'liler kadroya geçmek istiyor. 2005 yılından sonra göreve başlayan memurlar 1 derece talep ediyor. Polis ve öğretmenler başta olmak üzere şube müdürleri ve daire başkanları ek gösterge artışı bekliyor. Sertifikası olan 7 bin iş ve meslek danışmanı atama bekliyor.

KANUN TASARISI HAZIR

1-) Disiplin cezalarının affı.

2-) Adaylıkta uyarma ve kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılmasının engellenmesi.

3-) Özelleştirme nedeni ile araştırmacı olarak atanan müdür, genel müdür yardımcısı, genel müdürün talep etmesi halinde kariyerlerine uygun mühendis, mimar, avukat gibi kadrolara atanması.

4-) Sümer Holding'de çalışan sözleşmeli personelden işsizlik sigortası kesilmemesi.

5-) İş ve meslek danışmanlarının ek ödemelerinin artırılması.

6-) Nöbetçi memurluğu uygulamasının kaldırılması.

7-) Tapu kadastro çalışanlarının sorumluluğunun yeniden düzenlenmesi.

8-) İş yoğunluğu fazla olan mahkeme çalışanlarına fazla çalışma ücreti verilmesi.

9-) Emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sırınının kademeli olarak 35 yıla çıkarılması.

BAKAN ÇELİK: İNŞALLAH HAYIRLI OLUR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplantı sonrasında Twetter hesabından 2 mesaj gönderdi: Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kamu çalışanları ve çalışma hayatındaki sorunları içeren tasarı taslağıyla ilgili, seçim sonrasına bırakılan nihai toplantıyı yaptık. Müsteşarlar düzeyindeki toplantı verimli geçti. Nihai durum sayın Başbakanımız'a arz edilecek ve TBMM'ye gönderilecek. Hayırlı olur inşallah.
haberler.com

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)