adscode
adscode

2 bin 860 özel okul teşvik için başvurdu

MEB'in özel okulda okumak isteyen öğrencilere vereceği teşvik için yapılacak başvurular 25 Ağustos'a kadar devam edecek

2 bin 860 özel okul teşvik için başvurdu
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, özel okulda okumak isteyen 250 bin öğrenciye verilecek teşvik için başvuruların 25 Ağustos'a kadar uzatıldığını açıkladı. Bugüne kadar 2 bin 860 özel okulun başvuru yaptığını belirten Yelkenci, uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi: 

AB STANDARTLARINA UYUM: 250 bin öğrencinin devlet teşvikiyle özel okullarda okumasının sağlanması, özel okullaşma oranının AB ve OECD düzeylerine ulaşması açısından çok önemli. Devletin üzerindeki eğitim yükünü de önemli oranda azaltacak. 

YARISI DEVLETTEN: Teşvik miktarı, öğrenci başına okul öncesi için 2 bin 500, ilkokul için 3 bin, ortaokul ve lise için 3 bin 500, temel lise için de 3 bin TL olarak belirlendi. Özel okul ücretleri 6 bin TL'lerden başlıyor. Dershaneden dönüşen okullarda bu rakam daha düşük. Ücretler 15- 20 bin TL'ye kadar yükseliyor. Yüksek ücretli okullar için veliler zaten en çok yüzde 10-15, yani bizim verdiğimiz teşvik kadar indirim alabiliyorlardı. Şimdi bir o kadar daha devlet destek vermiş olacak. Bu okulların çoğunda ücretin yarısına varan kısmını teşvik oluşturacak. Veliler mutlaka tercih yaptıkları okullarla özel şartlarını görüşmeliler. Yemek, servis, sosyal etkinlik ücretlerini konuşsunlar. 8 Ağustos'ta başlayan başvuruları kimseyi mağdur etmemek için 25 Ağustos'a kadar uzattık. 

DERSHANELER DÖNÜŞÜYOR: Dershanelerden özel okula dönüşüm de hızla sürüyor. Haziran-Temmuz 2014 arasındaki ilk başvuru döneminde 463 talep aldık. 326'sı onaylandı, diğerleri evrak eksiklerini tamamlıyor. 1 Eylül'e kadar başvurabilecekler. İkinci başvuru dönemi ise yeni başladı ve şimdiden 67 başvuru aldık. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)