adscode
adscode

2 bin eğitimci okul öncesi için buluşacak

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde 19 Mart 2016 Cumartesi günü düzenlenecek Okul Öncesi Eğitim Sempozyumunda “Etkili Öğretmen Etkili Çocuk” teması işlenecek.

2 bin eğitimci okul öncesi için buluşacak
Eğitim
Okul öncesi eğitimcilerine ve kurumlara eğitim, seminer ve danışmanlık hizmeti veren Çamlıca Çocuk Akademi, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile geleceğin büyüklerine daha etkili eğitim verilmesini amaçlayan bir sempozyum düzenliyor. Okul Öncesi Eğitim Sempozyum’u için 2 bine yakın eğitimci İstanbul’da buluşacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde 19 Mart 2016 Cumartesi günü düzenlenecek Okul Öncesi Eğitim Sempozyumunda “Etkili Öğretmen Etkili Çocuk” teması işlenecek.
Türkiye'de bu kapsamda ilk defa düzenlenen uluslararası sempozyuma Türkiye ve yurtdışından okul öncesi öğretmenleri, yardımcı öğretmenler, öğretmen adayları, psikolojik danışmanlar, rehber öğretmen ve öğrencileri ile psikoloji alanında eğitim almış eğitimciler katılıyor.

BİRİKİMLER VE TECRÜBELER PAYLAŞILACAK
Okul Öncesi Eğitim Sempozyumu Koordinatörü Adem Fidan, 2015 yılında Türkiye genelinde tertip ettikleri eğitim ve seminerlerde 3 binden fazla okul öncesi eğitimci ile bir araya geldiklerini söyledi.
Bu yıl ilkini düzenleyecekleri sempozyumu farklı şehirlere de taşıyarak her yıl geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Fidan, “Gerek yurtdışı, gerekse yurtiçi üniversite eğitimcilerimizle her daim çalışıyoruz. Sektördeki birikimlerimizi, AR-GE çalışmalarımızı üniversitelerimizle, üniversitelerimiz ise akademik birikimlerini bizlerle paylaşıyorlar. Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde tertip ettiğimiz sempozyumda birikimli hocalarımızla eğitimcileri buluşturacağız” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN ETKİLİ YETİŞTİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ
Çamlıca Çocuk Akademi Müdürü Mustafa Can ise, her yıl farklı konularda düzenlemeyi planladıkları Okul Öncesi Eğitim Sempozyumu serisinin ilkini “Etkili Öğretmen Etkili Çocuk” başlığıyla düzenlemelerinin anlamlı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti;
“Okul öncesi dönem, çocukların hızla büyüyüp geliştiği ve temel becerileri kazandığı, ihmal edilmemesi gereken önemli bir süreçtir. Bu süreçte çocuklarımıza doğru bilgi, doğru materyal, doğru sunum ve doğru bir eğitim metoduyla etkili eğitim verebilmek için, yeteneklerinin farkında olan ve bunları doğru kullanabilen çocukların yetiştirilmesi çok önemli. Okul öncesi eğitimle ilgilenen herkesi, Türkiye'de alanında bir ilk olan bu sempozyuma davet ediyoruz.”

ALANINDA UZMAN İSİMLER SEMPOZYUMDA
Almanya başta olmak üzere farklı ülkeler ile Türkiye’nin 60 farklı şehirden katılımcıların ağırlanacağı sempozyuma, 30 farklı üniversiteden ve 300 farklı okul ve özel eğitim kurumu eğitmenleri kayıt yaptırdı. Sempozyumda, okul öncesi eğitim konusunda çok önemli isimler konuşmacı olarak yer alıyorlar. Okul Öncesi Eğitim Sempozyumu’nda sunum yapacak isimler şöyle:
    •    Türkiye’nin ilk çocuk psikologlarından Prof. Dr. Haluk Yavuzer  “Oyun ve Resimleriyle Çocuğu Tanımak”
    •    Okul öncesi eğitimin ülkemizdeki öncülerinden Prof. Dr. Ayla Oktay “21. Yüzyılın İnsanını Yetiştirmek”
    •    Günümüzün en önemli problemlerinden olan eğitimci veli iletişimine değinen yazıları ve eğitimleriyle tanınan iletişim uzmanı Yard. Doç Dr. Oktay Aydın “Zor Velilerle İletişim Yolları”
    •    Çocuklarda davranış geliştirme konusunda uzman olan ve bu yönde eğitimcileri bilinçlendirmesiyle tanınan Öğr. Gör. Dr. Tamer Karakoç “Çocuklarda Olumlu Davranış Geliştirme”
    •    Okul öncesi eğitime yönelik yazdığı eserlerle bilinen Öğretim Görevlisi Dr. Gülçin Güven “Gelişimin Kilometre Taşları”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)