adscode
adscode

'2 bin hekimin sözleşmesi her an feshedilebilir'

Aile hekimlerinin 2 bininin sözleşmesi "her an feshedilebilir durumda", yüzde 70'i de meslekten atılma tehlikesiyle karşı karşıya.

'2 bin hekimin sözleşmesi her an feshedilebilir'
Türkiye'den Haberler
Türkiye'de toplam aile hekimi sayısı 25 bin civarında. CHP milletvekili Oğuz Kaan Salıcı'nın Türk Tabipleri Birliği'nin verilerine dayanarak belirttiği rakama göre bu hekimlerden 2 bininin sözleşmesi "her an feshedilebilir durumda", yüzde 70'i de meslekten atılma tehlikesiyle karşı karşıya. Nedenini öğrenmek üzere bir aile hekimini arıyor, sebebini ona soruyoruz.

Cumartesi nöbeti denen ve resmen angarya olan nöbeti her tutmayışımızda Sağlık Bakanlığı 20 ceza puanı verir. 100 puanı doldurduğumuzda sözleşmemiz feshedilir. Ha, siz sormadan söyleyeyim; bütün gün tuttuğumuz cumartesi nöbeti için Bakanlığın verdiği para ne kadar mıdır? Sıkı durun; rakamla 7, yazıyla yedi lira!

- Başka ne gibi nöbetleriniz var?

- "Buzdolabı nöbetimiz!" var. Bakanlık bize birer aylık stoklar halinde aşı verir. Bu aşının bozulmaması için sıfır dereceden aşağı, sekiz dereceden yukarı olmayan bir ortamda saklanması lazım. Bozulanın parası bize ödetilir. O nedenle çoğumuz cumartesi - pazar günleri muayenehanemize uğrar, buzdolabımızın çalışıp çalışmadığını kontrol ederiz.

-Başka?

-Evinden çıkamayacak kadar yaşlı, kimi de ileri derecede Alzheimer hastalarımızın ilaçlarını yakınları gelir alır. Sık sık, "Hastayı görmeden ilaç vermişsiniz" denilerek şikayet edilir, bu yüzden mesaimizin bir bölümü savcılara, 'ilaç yolsuzluğu sanığı' olarak ifade vermekle geçer. Bu da "adliye nöbeti"mizdir!

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)