adscode
adscode

2 binin üzerinde Amerikalı öğrenci Türkiye’de eğitim alıyor

Washington DC merkezli düşünce kuruluşu Turkish Heritage Organization’ın düzenlediği eğitim panelinde konuşan Başkan Ali Çınar, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye ve ABD arasındaki eğitim işbirliklerini…

2 binin üzerinde Amerikalı öğrenci Türkiye’de eğitim alıyor
Eğitim
Türkiye’nin ABD’ye en çok öğrenci gönderen ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Çınar, işbirliklerinin tekrar canlandırılması için iki ülkeye önemli görevler düştüğünü belirtti.

Washington DC merkezli düşünce kuruluşu Turkish Heritage Organization (THO), Türk-Amerikan ilişkilerinde önemli bir rolü olan eğitim alanındaki son dönem çalışmaları değerlendirmek üzere bir panel düzenledi. Panele, ABD Dışişleri Bakanlığından temsilcilerin yanı sıra, Washington DC’deki George Washington, George Mason ve Georgetown üniversitelerinde görev yapan akademisyenler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan THO Program Koordinatörü Audrey Williams, panelin amacının Türk-Amerikan eğitim değişim programlarının faydalarına, eğitim alanındaki fırsatlara ve bu fırsatların iki ülkeye yararlarına dikkat çekmek olduğunu söyledi.

THO Başkanı Ali Çınar ise 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimi sonrası Türkiye ile ABD arasında eğitim alanındaki işbirliğinin belli ölçüde durduğunu ifade etti. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Fulbright İngilizce Öğretmenlik Asistanlık Programı’nın iptal edildiğini söyleyen Çınar, “Bu nedenle 80 ABD’linin Türkiye’ye gelme durumu ortadan kalkmış oldu. 2014 yılında kuruluşunun 65. yılını kutlayan Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, kurulduğundan bu yana 6.000’e yakın Türk ve Amerikalı öğrenci ile akademisyene burs olanağı sağladı. Aynı şekilde, 2015 yılı rakamlarına göre 10 bini aşkın Türk öğrenci ABD üniversitelerinde eğitim gördü. Türkiye, ABD’ye en fazla öğrenci yollayan ülkeler arasında ilk 15’te yer alıyor. Geçen yıllara baktığımızda da 2 binin üzerinde Amerikalı öğrencinin Türkiye’de eğitim aldığını görüyoruz. Veriler böyleyken, sekteye uğrayan işbirliklerinin geliştirilmesi için her iki ülkeye de önemli görevler düştüğü çok açık” dedi.

Türk-Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesinde eğitim alanındaki faaliyetlerin büyük önem taşıdığını belirten Çınar, THO’nun bu alandaki işbirliklerinin artması için yıl boyunca farklı programlar gerçekleştirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)