adscode
adscode

2. Dil Kandırmacası Özür Grubu Tayinleri Ve Öğretmen Affı?

MEB sık sık açıklamaya yapıyor. Bir değil, en iki yabancı dil öğreteceğiz diye. Keşke. Böylesi bir çabayı ilk alkışlayan biz oluruz...

2. Dil Kandırmacası Özür Grubu Tayinleri Ve Öğretmen Affı?
Günün Yazısı

Ama bu dileğin hayata geçirilebilmesi için bu alanda, örneğin Almanca, Fransızce ve diğer yabancı dillere yönelik öğretmenlerin de alınması gerekmez mi?..

Özür grubu tayinlerinde şikayetler bitmek bilmiyor hemen her gün yüzlerce mail geliyor.

MEB'in bu konuda ne kadar samimi bir çaba içerisinde olduğunu bilmesek, ne oluyor dileceğiz.

Ama ateş olmayan yerden duman çıkmayacağına göre bu konudaki seslere çok daha fazla kulak vermelerinde yarar var.

Öğrencilere sık sık af çıkıyor. Hem de sınırsız bir şekilde. Ara ra kapsamı okadar geniş almasa da en azından öğretmenlerin masum oldukları konularda bir af düşünülemez mi?

İşte bu üç konuda, çarpıcı üç mail.

Duyurması bizden çözüm MEB'ten...

 

Almanca-Fransızca Öğretmenleri

 

Türkiye’de 96 branştan öğretmen ihtiyacı varken, sadece Almanca ve Fransızcadan öğretmen fazlalığı var.

• Yüzlerce okul Anadolu lisesine dönüştürülürken, Almanca ve Fransızcaya açılan kadro: 0

• İkinci yabancı dil 9. sınıftan itibaren zorunlu olurken, Almanca ve Fransızcaya açılan kadro: 0

• Almanca ve Fransızca Öğretmenine ihtiyacımız yok denirken, özür grubunda kadrolu öğretmenlere 930 adet Almanca açığı gösteriliyor.

• MEB bize “Almanca öğretmenlerinin girdiği ders sayısı çok azdır. Almanca öğretmenleri Türkçe ve İngilizce derslerine girmektedirler” diyor. O halde ikinci yabancı dil zorunlu değil mi?

• Almanca öğretmenine ihtiyaç yokken, neden küçük bir ilçede bile 2-3 tane ücretli Almanca öğretmeni çalışmaktadır?

• İlk atamada yeni öğretmen almaktansa, yıllardır sınıf öğretmenliği yapanlar Almanca öğretmenliğine geçiyor. Almanca öğretmeni atanacağı yere, onlardan boşalan yerlerine ise yeni sınıf öğretmenleri atanıyor. Yani yeter ki Almanca öğretmeni atanmasın da kim atanırsa atansın. Büyük ihtimalle zamanında herkesin sınıf öğretmeni olarak atanması da bizim suçumuzdur. Sanıyorum ki zamanında sınıf öğretmeni olarak atanan öğretmenlerin hepsi Almanca ve Fransızca öğretmeniydi. Çünkü başka hiçbir branşta öğretmen fazlalığımız var denip “0” kadro verilmiyor.

 

Sağlık Özürü Olanlar İçin

 

 iyi akşamlar.4 yıldır doğuda sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum.annem kanser hastası ve bakıma muhtaç.bu raporumu 17 aralıktaki özür grubu atamasına yetiştiremediğimden başvuramadım.sonrasında sadece 17 aralık başvurularını esas alıp yeni başvuru alınmadan yapılan ek atamaya sistemden kabul edilmedim.2011 sözleşmeli şubat özür grubu ataması olarak yapıldı.ben ve benim gibi sağlık ve eş özründen dolayı başvurusuna yapamayıp gerçekten mağdur olan çok arkadaşlarımız adına yeni başvuru alınarak tekrar özür grubu ataması yapılması konusunda yardımcı olmanız konusunda istirhamda bulunuyorum.ilginize teşekkür ederim.

 

Af İstiyoruz

 

15.02.2007 tarihinde Bursa ili İnegöl ilçesi Kurşunlu Cumhuriyet İlköğretim Okuluna atandım.Askerde olduğum sırada tebligat usulsüz olarak ev adresime yapılmış.Bu nedenle 60 gün içerisinde dava açamadım.Atamam iptal oldu.MEB 30.03.2010 tarihinde yayınladığı genelgeyle askerdeyken ataması yapılanların askerlik dönüşü göreve başlamalarını kabul etti.Ama bu genelge bu tarihten öncekileri kapsamıyor.Ben askerlik yaptığım için cezalandırıldım.4 yıldır işsizim.Hakkımla atandığım görevime başlayamadım.Psikolojim bozuldu.MEB'ten bizleri kapsayan bir af istiyorum.Bu konuya köşenizde yer vermenizi istiyorum istiyorum.Saygılar sunuyorum.

Türkçe Öğretmeni

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)