adscode
adscode

2 yıl sonra öğretmen geldi, eğitim başladı

Geçen yıl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilen; ancak öğretmensizlik yüzünden eğitime başlanmayan okul için Vali Cüneyit Orhan Toprak devreye girdi. Toprak'ın talimatı üzerine okula 8 öğretmen gönderildi.

2 yıl sonra öğretmen geldi, eğitim başladı
Eğitim

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesine bağlı Onbaşılar köyü ile çevresindeki 11 mezraya hizmet verilmesi için yapılan, geçen yıl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilen; ancak öğretmensizlik yüzünden eğitime başlanmayan okul için Vali Cüneyit Orhan Toprak devreye girdi. Toprak'ın talimatı üzerine okula 8 öğretmen gönderildi. Öğrenciler, heyecanla bekledikleri öğretmenlerine kavuşurken, 2 yıl boş kalan okulda eğitime başlandı. 

Yüksekova'ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer alan Onbaşılar köyü ile buraya bağlı Çamdalı, Armutlu, Ağaçlı, Ağılcık, Çobanpınar, Sarıkaya mezraları ve Esendere beldesine bağlı Güvenli köyünün yine aynı bölgeye yakın Pagenk, Yediveren, Nerman ve Kanber mezralarında yaşayan öğrencilerin eğitim görebilmeleri için Dereiçi mezrasında, 2015 yılında okul inşaatına başlandı. Hem öğrencileri hem de aileleri sevindiren, 2 katlı ve 8 derslikli okulun inşaatı, 2016'da bitti. Heyecanla hizmete alınması beklenen ve 1 milyon 300 bin liraya mal olan okul; asansörü, engelli rampası, yer döşemesi, boyası ve derslikleri ile örnek olabilecek yapıda inşa edildi. İlk ve ortaokul, geçen yıl ise Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)