adscode
adscode

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

Bağcılar'da 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla 13. Çocuk Şurası düzenlendi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü
Etkinlikler
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, öğrenciler, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla ilçenin sorunlarına ilişkin beş konuda hazırladıkları çalışmayı, 13. Çocuk Şurası'nda ilçe yöneticilerine sundu.
Öğrenciler, sunum sırasında düşünce ve temennilerini dile getirirken, yaşadıkları sorunlarla ilgili yetkililere bilgi verdi.

Program Çocuk Meclisi Başkanı Şevval Begüm Aslan'ın konuşmasıyla başladı. Aslan, çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutlayarak, arkadaşlarıyla şura için beyin fırtınası yaptıklarını belirtti. Aslan, "Bağcılar'ı çok seviyoruz. Çocuk aklımızla ilçemizin yönetimine katkı sağlamak istiyoruz. Gençlik Merkezi'nde yaptığımız toplantılarda hepimizin Bağcılarlı olduğumuzun bilincine vardık. Büyüklerimiz sözümüzü kesmeden bizleri dinledi. Çok keyif aldık" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte öğrencilerden Selma Tural, "Onların da Hakları Var" adlı şiirini, Hayriye Ece Yılmaz da "Çünkü Biz Çocuğuz" adlı kompozisyonunu okudu.

Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ekrem Kızıltaş'ın moderatörlüğünü yaptığı şurada öğrenciler, çalışmalarının sunumunu yaptı.

Eğitim ve Sağlık Komisyonu Sözcüsü Ezo İrem Keskin, okullarda hijyen konusuna dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, öğrencilerin acil yardım konusunda bilgi sahibi olması gerektiğini anlattı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya teşekkür eden Keskin, ilçedeki yöneticilerin kendilerine değer verdiğini vurguladı.
Semt, Cadde ve Güvenlik Komisyonu Sözcüsü Yusuf Akdemir, Bağcılar'da cadde ve sokak aydınlatmasının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederek, okul çevresinde sağlıksız gıda satılmasının önüne geçilmesini istedi.

Kamusal Hizmete Erişim Komisyonu Başkanı Mehmet Can İrem, ilçe yöneticileriyle her ay bir araya gelerek sorunlarını dile getirmek istediklerini kaydetti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü arifesinde anlamlı bir programın 13'üncüsünü düzenlemekten memnuniyet duyduğunu aktardı. Şurada, çocukların ilçedeki sorunlara dair çözüm önerilerinde bulunduklarını belirten Çağırıcı, "Evlatlarımızın kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmesi ve toplumsal sorunlara sahip çıkması amacıyla şuraları düzenliyoruz. Birlikte ilçemizi daha güzel yarınlara taşımalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Şuraya katılan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amiri Komiser Özkan Saka da çocuklara yönelik çalışmalarını anlattı.

13. Çocuk Şurası'na,  AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, ilçedeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)