adscode
adscode

200 öğrenci eylem yaptı, 8'i atıldı

Akdeniz Kız Öğrenci Yurdu’nda 200’ü aşkın öğrencinin yaptığı eylem sonrasında 8 öğrenci atıldı.

200 öğrenci eylem yaptı, 8'i atıldı
Üniversite
Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Akdeniz Kız Öğrenci Yurdu’nda, odaların bakımsızlık ve hamam böceklerinin görülmesi, ranzalarda korkuluk olmayışı, yemek fiyatlarındaki artış ve yurda dışarıdan yiyecek ve içecek girişinin yasaklanması gibi uygulamalar, öğrencilerin tepkisini çekti.

13 Kasım 2015 günü saat 19.00 sıralarında bir öğrencinin su şişesiyle yurda girmesinin engellenmesiyle, 200’ü aşkın öğrenci, yemekhanede kaşık ve çatalları masaya vurarak uygulamaları protesto etti. Protesto sonrasında haklarında soruşturma açılan Mihrican Dinçer, Sibel Ögmen, Kibar Ateş, Dilan Öztürk, Dudu Demir, Nida Önal, Merve Aktaş ve Sinem Karaer adlı öğrencilere, yurttan uzaklaştırma cezası verildi. Bu öğrencilerden 6’sının aldığı burs, 1 öğrencinin de öğrenim kredisi kesildi. Kız öğrenciler, Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi avukatlar aracılığıyla dava açtı. 

Haksız bir şekilde atıldılar

Avukat Aynur Rüzgar Gökçe, yurt müdürüyle görüşmelerinde 8 öğrencinin, yurt idarecilerini tehdit ettikleri için atıldıklarının söylendiğini kaydetti. Avukat Gökçe, yurttan haksız bir şekilde atılan 8 öğrencinin, yurt öğrencilerine imzalatılan taahhütnameyle her türlü eleştiri ve yurt şartlarından şikayet edilmesi durumunda da cezalandırılacaklarını dile getirdi. Gökçe, “Yurttaki tüm öğrenciler bu protestoya katıldığına göre, herhangi bir şikayet olmadığı tam aksine tüm öğrencilerin ’gürültü’ yaptığı görülmektedir” diye konuştu.


DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)