adscode
adscode

2014 Yılında Sosyal Medyada Neler Trend Olacak?

2014 Yılı İçin Sosyal Medya Trendleri

2014 Yılında Sosyal Medyada Neler Trend Olacak?
Sosyal Medya
1.Daha fazla gerçek zamanlı pazarlama: PR Daily’den John Kulten, Kulten, Oreo Super Bowl reklamı viral hale geldikten sonra, pazarlamacıların her fırsatı değerlendirmek için gözlerini açtığını belirtiyor. “Oreo, gerçek zamanlı alakadar içerikler oluşturmak için yeni bir standart oluşturdu. Spor etkinlikleri, ödüller, şovlar ve sezon finalleri, markaların yıl boyunca yaptıkları postların ilham kaynağı oldu. Gerçek zamanlı pazarlamacılar takipçilerin de deneyime katılmasına yardımcı oluyor” diyor. 

2. Senin gerçek zamanının benim gerçek zamanımdan daha hızlı olması artık problem olamayacak.Marketing Profs’dan. “Pazarlamacılar harekete geçmeleri gerektiği her anda öngörülerine göre hareket etmelerini sağlayacak yeni becerilerin avantajından yararlanmaya başlayacaklar. Teslimatın hızı artık problem olmayacak.

3. Kulaktan kulağa yayılan pazarlama önemini artıracak. Social Media Explorer’dan Jason Falls. Tüketicilerin sponsorlu mesajlardan ve banner reklamlarından uzaklaşmalarının devam edeceğini söylüyor. “Biz Time Square’ın yanıp sönen ışıklarını istemiyoruz. Greenwich Village’da gezinmenin huzurunu tercih ediyoruz.” Falls, pazarlamacıların Snapchat’e yöneleceğini söylüyor. Path, Vine ve diğer ağlar insanları birbirine bağlıyor fakat oturmuş bir iş modelleri yok. Fakat dikkat etmeniz gereken bir durum var; “reklamlar ortaya çıkmadan önce bir ya da iki sene bu platformlarda olabilirsiniz ve daha sonra tüketiciler tekrar başka yerlere yöneleceklerdir.”

4. Kullanıcı tarafından oluşturulan içerikler heyecan yaratan emtealar olacak. Marketing Profs.’dan. Birçok kişi, kullanıcı tarafından yaratılacak olan içeriklerin sadakat yaratacağını, kullanıcıların sürücü koltuğuna oturmasının satışları arttıracağını biliyor ve bundan yararlanmya başlayacaklar. Artık her takipçi bir pazarlamacıya dönüşüyor.

5. Kısa içerikler egemen olacak. Kraft’ın Medya & Tüketici Etkileşimi Direktörü Julie Fleischer. Fleischer, kısa ses, görüş ve hareketlerin daha çok görüntüleneceğini ve uzun vadede daha fazla etkileşim yaratacağını tahmin ediyor. “Markalar en kısa hikâye ile en güçlü etkiyi yaratmak için yarışacaklar” diyor. Bu durumda asıl kazanan, tüketici olacak.

6. Niş ağların önemi ve kullanımı artacak. PR Daily’den Adam Vincenzini. Bu ağlar, büyük kanalların pazar payından çok fazla yarar sağlayamayacak olmalarına rağmen, 2014’te daha fazla ilgi toplayacaklar çünkü pazarlamacılar da yenilik ve değişime açık kalabalığa karışmak isteyecek. Bu durum iniş çıkışlara ayak uydurma konusunu önemli hale getirecek.

7. Daha fazla görsel, daha az metin. Social ‘N Sports’tan Jessica Smith. Smith, görsellerin sosyal medya kullanımını nasıl değiştirdiğine değiniyor; “fotoğraf albümleri, resimler ve videolar sırasıyla %180, %120 ve %100 daha fazla etkileşim yaratıyor.” Maksimum etkileşimi elde etmek için görselleri geliştirecek olan tüm kanal ayarlarına ayak uydurmayı amaçlıyoruz.

8. Silinebilir medya. Inc.’ten Dave Kerpen. Kerpen, gündelik şeylere olan arzumuzun yeni kanalların ortaya çıkmasına sebep olacağını ve var olan sosyal medya ağlarının gözden kaybolan içeriklerin görevlerine uyum sağlamaya iteceğini dile getiriyor. Kerpen bu durumu, bir şeyi kişisel olarak bir başkası ile paylaşma arzumuza bağlıyor. “Bu da, çok çalışarak oluşturduğunuz içerik pazarlamanızın sonuçlarının tamamıyla yok olmasına hazırlıklı olmanız gerektiği anlamına geliyor.”

9. “Sosyal Dinleme” bir seçenek değil zorunluluk. Marketing Nutz.’dan Pam Moore. “Büyük ya da küçük markalar sosyal medyayı dinleme stratejilerine, taktiklerine ve teknolojileri anlamaya, kitleleri ile iletişim kurmaya ve onlardan ilham almaya yatırım yapmaları gerektiğini anlayacaklar. Marka bilinirliğini yönetmeye ve korumaya artık içeriden başlamak gerekiyor.”

10. Sosyal medyaya yatırım artık bir lüks değil gereklilik haline gelecek. Forbes’ten Jayson Demers. İyi içerik ve ölçülebilir sonuçlara olan talebin artışı ile, markalar sosyal medya görevlerini üstlenecek bir sosyal medya yöneticisini işe almayı bir kenara bırakacaklar. Artık teknoloji tutkusu olan personelleri bu göreve getirme devri bitti. Şirketler dışarıdan yardıma ihtiyaç duyunca, sadece sosyal medya araçları değil sosyal medya işi konusunda uzman ajanslar arıyor olacaklar.boomerangistanbul

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)