adscode
adscode

2014'de Yeni Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2014 yılı asgari ücreti belli oldu, yeni asgari ücret kaç lira, asgari ücret net ne kadar, asgari ücret brüt kaç lira?

2014'de Yeni Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
Türkiye'den Haberler
Asgari ücret pazarlıklarından bugün de sonuç çıkmadı. Hükümet ilk dilim için 44.2 lira zam önerdi. İşçi temsilcileri ise 1.600 TL de ısrar etti. Uzlaşma çıkmayınca görüşmeler yarına kaldı. 

Yarın uzlaşma çıkmasada rakam belli olmuş olacak. Tahminlerde asgari ücretin net 848 liraya yükseleceği yönünde. 

5.5 milyon asgari ücretlinin heyecanla beklediği 2014 yılı asgari ücreti bugün de belli olmadı. Geçtiğimiz haftalarda 4 kez toplanan, ancak zam oranını bir türlü belirleyemeyen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, son toplantısında da uzlaşamadı. Yeni asgari ücretin geçerli olacağı 1 Ocak tarihine 1 gün kala hala rakam belli değil.

HÜKÜMET NE ÖNERİYOR? 

Hükümet yılın iki ayrı dönemi için 'yüzde 5+5' teklifinde bulundu. Bu da ilk dönem için 44 lira 2 kuruş zamma tekabül ediyor. 

İŞÇİ NE KADAR İSTİYOR? 

İşçi tarafı ise asgari ücretin 'en düşük memur maaşı olan 1.600 liraya çıkarılması' talebinde bulunuyor. Bu istekten bugün de taviz vermeyen işçi tarafı hükümet istediğini kabul etmeyince uzlaşmadan masadan kalktı. 

KAÇ LİRA OLACAK? 

Asgari ücrette artık gözler yarınki toplantıda. Uzlaşma olmasa da bir karar çıkacak. Beklenen de hükümetin önerdiği gibi 'yüzde 5.5+5.5' zammın geçmesi. 

Bu durumda halen 803.7 lira olan net asgari ücret Ocak ayı itibariyle 44.2 lira artmış olacak. Böylece asgari ücret net 848 liraya çıkacak. 

Yılın ikinci yarısında ise artış tutarı 46.6 lira olacak ve asgari ücret tutarı 894.5 liraya çıkacak. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)