adscode
adscode

2014'ün Dileği Belli Oldu!

Her yıl Türkiye’nin 52 ilindeki mağazaları, seçili alışveriş merkezleri ve internet üzerinden gerçekleşen Penti Dilek Ağacı projesinin 2014 yılı ayağı tamamlandı.

2014'ün Dileği Belli Oldu!
Türkiye'den Haberler
Toplam 1,5 milyon dilek dilenen, 150 kilometreyi aşkın kurdele bağlanan projenin sonucunda Türkiye önce sağlık ve para dedi! Son 2 yıldır hep "aşk" dileyen İzmirlilerin yarısı bu yıl "sağlık" diledi…

Penti’nin her yıl Aralık ayında mağazalarında ve internet üzerinden gerçekleştirdiği Dilek Ağacı uygulamasıyla, tüm Türkiye yepyeni dilekler ve umutlarla renklendi. 170 mağaza, 30 AVM ve Facebook üzerinden gerçekleşen uygulamada dilek oranları arasında belirgin değişiklikler ortaya çıktı. Penti Dilek Ağaçları’nda, bu yıl, aşk, iş, para, eğitim, sağlık ve barış dileklerini içeren toplam 1.514.000 dilek dilendi.

Ağırlıklı olarak kadınların ilgi gösterdiği proje, Penti mağazaları ve facebook sayfasında uygulandı. Dilekler arasında, son iki senedir “sağlık” ilk sırada yer alırken, “aşk”ın yerini “para” alarak ikinci sıraya yükseldi.

Türkiye’nin Dilek Haritası…

Türkiye’de geçen yıla kıyasla %50 fazla dilek dilendi ve toplam 151 km kurdele kullanıldı. Türkiye’nin gerçeklerini ve yeni yıldan beklentilerini gözler önüne seren uygulamada Türkiye’nin yarısı dileklerini sağlık ve paradan yana kullandı.

Bu yıl “sağlık” % 33,4 oranıyla birinci sırada yer alırken, “para” %21.2 oranıyla ikinci sırada yerini aldı. “Barış” % 14,7 ile üçüncü, “aşk” %12.7 ile dördüncü, “iş” %10.6 ile beşinci ve “eğitim”% 7.5 ile altıncı sırada yer aldı.

Geçtiğimiz yıl ise “sağlık” birinci sırada, “barış” ikinci, “eğitim” üçüncü, “para” dördüncü, “aşk” beşinci sırada yer almıştı. 

Şehirlerarası dilek haritasında bu yıl çarpıcı veriler öne çıkıyor…

2014’ün sürprizi geçen yıl “aşk” dileyen İzmir’den geldi. Türkiye’de en fazla sağlık dileyenler İzmirliler oldu. İzmir bu yıl aşk yerine açık ara “sağlık”ı tercih etti.  Her 100 İzmirlinin yarısı “sağlık” diledi.

Buna karşın “eğitim” en az istenen yeni yıl dileği oldu. Hem büyük şehirlerde hem de Anadolu şehirlerinde her 100 kişiden sadece 7’si eğitim için dilekte bulundu.

2014’te aşkı en çok arayanlar İstanbullular oldu. İstanbul’u Ankara takip ederken, İzmir ise “aşk”ı Anadolu şehirlerinin ortalamasından da geride diledi. Her 100 İzmirlinin sadece 10’u aşk diledi. Geçtiğimiz senelere kıyaslandığında Türkiye genelinde “aşk” dileyenlerin sayısında bir azalma olduğu görüldü.

İş konusunda ise en istekli olanlar sırası ile Ankara, Anadolu şehirleri ve İstanbul olurken, İzmir bu konuda çekingen davrandı. Her 100 İzmirlinin sadece 8’i iş diledi.

İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere 3 büyük ilin sonuçları geçtiğimiz yıl ile karşılaştırılınca ilginç sonuçlar ortaya çıktı. 2013 yılından “para” isteyen 3 büyük il, totalde % 34.4 oranla 2014’ten  “sağlık” dileğinde bulundu. 3 büyük ilde toplam 20,8 oranla “para” ikinci sırada; %14.1 oranla “barış” üçüncü sırada, % 13,1 oranla “aşk” dördüncü sırada %10.3 oranla “iş” beşinci sırada, % 7.3 oranla “ eğitim” altıncı sırada yer aldı.

Bölgesel olarak incelendiğinde, Akdeniz ve Ege’de “iş”, İç Anadolu’da “para”, Trakya’da “eğitim” ve Karadeniz’de “sağlık” dileklerinin öne çıktığı görüldü.

Anadolu şehirlerinde %31,8 oranla “sağlık” birinci sırada, %21,8 oranla “para” ikinci sırada, %15.6 oranla “barış” üçüncü sırada, %12,1 oranla “aşk” dördüncü sırada, %11,0 oranla  “iş” beşinci sırada, %7,8 oranla “ eğitim” altıncı sırada yerini aldı.

2014 için Türkiye’den bölge bölge sonuçlar:

Türkiye’nin yarısı  “sağlık” ve “para” istiyor Tüm Türkiye 2014’te sağlık istiyor ve her şeyin başı sağlık diyor Ege iş istiyor Trakya eğitim diyor Doğu illeri öncelikle sağlık istiyor, ikinci olarak da para istiyor
2013 yılında Penti Dilek Ağacı’nda;

İstanbul, İzmir ve Ankara “para”, Karadeniz “sağlık”, Akdeniz “eğitim” Doğu “barış” dileğinde bulunmuştu. Geçtiğimiz yıl mağazalarda ve facebook üzerinden toplam 1.024.000 kişi dilek dilemişti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)