adscode
adscode

2014'ün Teknoloji Trendi!

2014 yılının teknoloji trendleri hakkında araştırmalar yapıldı.

2014'ün Teknoloji Trendi!
Bilim Teknoloji
Tüketici değerleri, davranışları ve ICT ürünlerinin kullanım alışkanlıkları konusunda araştırmalar yapan uzmanlar, 2014 ve sonrasında göze çarpan en önemli tüketici trendlerini açıkladı. En gözde telefonların ortaya çıktığı bu araştırmadaki sonuçlar şu şekilde..


Uzmanlara göre, 2014 senesi için yeni trendlerde dikkat çeken en önemli konu, uygulamalar ve toplumsal hayatla ilgili hizmetlere yönelik taleplerdeki artış. Bu da gündelik hayatımızın yeni teknoloji ve servislerle birlikte değişme potansiyeli olduğuna işaret ediyor.

Mobil uygulamalar toplumu değiştiriyor

Akıllı telefon kullanımındaki global ve hızlı artış, internet kullanma ve iletişim şeklini tamamen değiştirdi. Akıllı telefonların çeşitlenmesiyle birlikte tüketiciler, günlük hayatta kullanabilecekleri uygulama arayışına giriyorlar. İletişimden ulaşıma, alışverişten çocuk bakımına kadar her alanı kapsayan bu arayışta uygulamalar, telefon kullanımından bile daha önemli bir hale geliyor.

Biometrik Akıllı Telefonlar Yaygınlaşıyor

Biometrik alternatiflere olan ilginin artmasındaki ana sebeplerden biri, platformların sayılar, semboller ve harflerden oluşan ve hatırlamanın neredeyse imkansız olduğu şifre kombinasyonları sorması. Araştırma sonuçlarına göre, akıllı telefon kullanıcılarının %52’si şifre yerine parmak izini, %48’i ekran kilidi için göz tanımlama sistemini kullanmak istediklerini belirtiyor. Katılımcıların %74’ü, biometrik akıllı telefonların 2014’te yaygınlaşacağını düşünüyor.


DOKTORUMUZ TELEFONUMUZ
 
Kan basıncı, tansiyon, günlük adım sayısı vücudumuza dair mobil cihazlarla ölçümlemek istediğimiz sayısal değerlerden sadece birkaçı. Akıllı telefon kullanıcılarının %40’ı fiziksel değerlerinin tamamını mobil cihazlarla takip etmeyi istediğini söylerken, %56’sı ise kan basınçlarını ve tansiyonlarını kullandıkları yüzük ile ölçmek istediklerini belirtiyor.



Her yerde internet

Kullanıcılar için internet deneyimi, ses deneyiminin gerisinde kalıyor. Çekim gücünün sesli aramalar için yeterli olmasına rağmen, internet için yetersiz olması akıllı telefon kullanıcılarının çekim gücü göstergelerine güvenmemesine neden oluyor. Araştırmaya göre, kullanıcıların en şikayetçi olduğu konuların başında metrodaki düşük internet kalitesi geliyor.
Akıllı telefonlar dijital ayrımı azaltıyor.

İnternet erişimi global olarak bakıldığında eşit şekilde dağılmıyor ve bu durum dijital ayrım olarak adlandırılıyordu. Daha hesaplı akıllı telefonların üretimi ile birlikte, tüketiciler artık internete erişmek için pahalı cihazlara gerek duymuyor. Tüketicilerin %51’i mobil telefonların, teknolojinin en önemli parçası olduğunu savunurken, birçoğu için internet erişiminde telefonlar ilk tercih edilen cihaz halini alıyor.

Online faydalar, endişelerden ağır basıyor

İnternetin günlük hayatımızın bir parçası olması ile birlikte, bağlı olmanın getirdiği riskler daha önemli hale gelmeye başladı. İnternet kullanıcılarının %56’sı gizlilik konularında oldukça hassas olmasına rağmen, kullanıcıların sadece %4’ü gizliliğin korunması amacıyla daha az internet kullanabileceğini söylüyor. Bunun yerine, kullanıcılar kişisel bilgilerini daha az vermek gibi riski azaltacak stratejiler izlemeyi tercih ediyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)