adscode
adscode

2015 YGS Sona Erdi. Sınav Sonrası Değerlendirmeler

2 milyon 126 bin 681 adayın başvurduğu sınav, saat 10.00’da başlayadı ve 2 saat 40 dakika sürdü.

2015 YGS Sona Erdi. Sınav Sonrası Değerlendirmeler
Sınavlar
Yaklaşık 2 milyon adayın katıldığı YGS bitti. Adaylar içeride ter dökerken, aileler de dışarıda bekledi. 160 dakika süren sınavda adaylara 160 soru yöneltildi.

Adayların güvenlik kontrolünden geçmesinin ardından, salonlarda görevliler tarafından soru kitapçıkları ve cevap anahtarları dağıtıldı. Kimlik kontrollerinin ardından saat 10.00’da sınav başladı.

160 dakika süren YGS’de adaylara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı sorular yöneltildi. Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu.

Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde salonu terk etmeleri, sınav sırasında kısa süre için bile olsa tuvalete gitmek dahil sınav salonundan çıkmaları yasaktı. Salondan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha içeri alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar binada bekletildi.

ÖSYM, YGS sonuçları ile YGS soru ve cevaplarının açıklanmasıyla ilgili açıklama yaptı!

Bugün Türkiye’de çok sayıda öğrenci geleceklerini yakından ilgilendiren Yükseköğretime Geçiş sınavına (YGS) girdi.

171 merkez, 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda, 314 bin 861 görevliyle gerçekleştirilecek  olan YGS’ye toplam 2 milyon 46 bin 583 aday giriyor.

Öğrenciler YGS çıkışı doğal olarak sınavlarının asıl geçtiğini kontrol etmek isteyecekler. Hatırlanacağı gibi geçen sene YGS sorularının %20′si açıklanmıştı.

ÖSYM’nin sınav sorularının açıklanmasıyla aldığı karar Anayasa Mahkemesine gitmiş ve mahkmeden ÖSYM’nin sorularının tamamını açıklaması yönünde karar çıkmıştı.

YGS adaylarının 180 puan alıp LYS'ye girebilmeleri için 32 net doğru yanıta sahip olmaları gerekiyor.

Önlisans ve açıköğretim okumak isteyen adayların ise YGS'de 140 puan almaları için 16 net doğru yanıta ihtiyaçları var.

YGS 4 TESTTE 160 SORU OLACAK

YGS Baraj puanı kaç?
YGSde Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere 4 tane test yer alıyor. Her testte 40ar soru bulunuyor. YGSde adayların yanıtlaması gereken soru sayısı 160. Sınavın 140 ve 180 olmak üzere iki tane baraj puanı var. Sınav sonucunda yapılacak hesaplamada adayların YGSnin 6 puan türünden birinde bu puan barajlarını aşması gerekecek. Her puan türünde puanların en küçüğü 100, en büyüğü de 500 olarak hesaplanacak.

YGS 140 BARAJI NASIL AŞILIR?

Sınavda 6 puan türünden birinde 140 puanı alanlar açıköğretim ve önlisans programları ile bazı lisans programlarını tercih edebilecek. Bu adaylar üniversitelerin düzenlediği özel yetenek sınavlarına da katılabilecek. Bu barajı aşabilmek için 160 sorunun yer aldığı YGSde her testte yüzde 10 başarı göstermeniz gerekiyor. Her biri 40ar sorudan oluşan Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler testlerinden ortalama 4er net olmak üzere toplam 16 net çıkarırsanız yüzde 10 başarı oranını tutturmuş ve YGSnin ilk barajı 140 puanı aşmış olursunuz. Ancak 180 puana ulaşamazsanız LYS'lere giremezsiniz.

2015 – YGS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKANACAK?

Geçtiğimiz günlerde ÖSYM başkanı Ali Demir YGS sonuçları, soru ve cevaplarının yayınlanmasına dair açıklamalarda bulundu. Geçen sene YGS sonuçlarını 6 günde açıkladıklarını bu sene de mümkün olan en kısa sürede açıklayacaklarını ifade etti. Yani YGS sonuçlarının öünümüzdeki hafta sonu veya sonraki haftanı başında açıklanması beklenebilir.

Ali Demir YGS soru ve cevapları ile ilgili olarak belirli bir tarih vermese de Anayasa Mahkemesinin kararına uyacaklarını ve YGS sorularının sadece %20′sinin değil tamamının açıkladığını ifade etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)