adscode
adscode

2015’in en iyi mizah dergisi kapakları…

MediaCat ve Ajans Press işbirliğiyle hazırlanan ve MediaCat Ocak sayısında yayımlanan 2015’in trajikomik kapaklarını bu yıl Uykusuz, Leman, Penguen ve Naber dergilerinin dikkat çeken çalışmaları oluşturuyor.

2015’in en iyi mizah dergisi kapakları…
Mizah Dergileri

Ajans Press’in temin ettiği, 1 Aralık 2014 ila 30 Kasım 2015 tarihlerinde 3 mizah dergisinin 156 sayısına ek olarak Naber dergisi sayılarının kapaklarını ön elemeye tabi tutan MediaCat yazı işlerinin ardından görevi devralan jüri, 2015’in en iyi mizah dergisi kapaklarını belirledi.

Değerlendirme kriterleri

Jüri kapakları şu kriterlere göre değerlendirdi:

  • İfade gücü ve çarpıcılığı
  • Merak uyandırması
  • Espri barındırması
  • Genel görsel ve grafik estetik
  • Hakaret, küfür, aşağılama ve nefret söylemi içermemesi

Seçici kurul

2015’in en iyi manşet ve kapakları seçici kurulu şu isimlerden oluştu:

Habitus Araştırma Kurucu Ortağı Dr. Aybil Göker, Bernaylafem Ajans Başkanı Berna Sağlam Naipoğlu, Mindshare Türkiye CEO’su Bülent Yar, Gazeteci Candaş Tolga Işık, FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Lowe İstanbul ECD’si Emrah Akay, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen, Oyuncu Levent Üzümcü, Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Sunucu Simge Fıstıkoğlu, Oyuncu ve Ajans Tuba Creative Leader ve oyuncu Tuba Ünsal, Çizer Yılmaz Aslantürk ve MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan.


ŞURDA BİRAZ RENK KALMIŞ
#tarih, Mart 2015
2015’in en iyi mizah dergisi kapağı Uykusuz’dan. 28 Haziran’da Ramazan’a denk gelen Onur Yürüyüşü engellenmek istenince kalabalık gözaltı ve yaralanmalarla karşı karşıya kaldı. Uykusuz, olayları gaz bulutunun ortasında kalmış “Onur Bayrağı” olarak da bilinen altı renkli bayrağı hedefleyen gaz maskeli ve üniformalı bir adamın zihninden aktarmayı tercih etmiş ve jürinin takdirini kazanmış.




İşte 2015’in en iyi mizah dergisi kapakları;


 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)