adscode
adscode

2016 ALÜGS tercih işlemleri devam ediyor

Askeri Lise Mezunları İçin Üniversiteye Geçiş Sınavı (ALÜGS) sonucu ile yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için tercih işlemleri dün başladı.

2016 ALÜGS tercih işlemleri devam ediyor
Sınavlar
Askeri Lise Mezunları İçin Üniversiteye Geçiş Sınavı (ALÜGS) sonucu ile yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için tercih işlemleri başladı.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2016-ALÜGS sonuçları doğrultusunda yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için tercih işlemleri, 9-20 Eylül'de gerçekleştirilebilecek. Adaylar, tercihlerini ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinde bulunan 2016-ALÜGS kılavuzunda yer alan yükseköğretim programlarından yapabilecek.

TERCİHLER NE ZAMAN SONA ERECEK?

Tercih işlemleri, 20 Eylül saat 23.59'da sona erecek ve süresi uzatılmayacak. Adaylar, en çok 24 tercih yapabilecek. Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "tercih süresi" içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapabilecek.

Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda gerçekleştirecek. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali gibi talepler içeren dilekçeler ÖSYM'de işleme alınmayacak. Tercih süresi tamamlandıktan sonra değişiklik yapılamayacak. Yerleştirme işlemi, adayların ALÜGS puanları, tercihleri ve YÖK tarafından belirlenen yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak yapılacak.

Sınav sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2016-2017 öğretim yılı için geçerli olacak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)