adscode
adscode

2017 LYS 3 Sevinç Okuları Değerlendirmesi

LYS-3 soruları incelendiğinde;

2017 LYS 3 Sevinç Okuları Değerlendirmesi
Sınavlar

LYS-3 soruları incelendiğinde;

 

SEVİNÇ OKULLARI EDEBİYAT BÖLÜM BAŞKANI ERKAN ÖNDER

Öğrencilerden aldığımız bilgilere göre 2017 LYS-3 Türk Dili ve Edebiyatı testinde 23 Dil ve Anlatım, 33 Türk Edebiyatı sorusu sorulmuştur. Dil ve Anlatım soruları müfredat dahilinde ve 2017 YGS düzeyindedir. Noktalama ve anlatım bozukluğu konularından soru gelmemiştir. Paragraf sorularının bazıları eleyici düzeyde zordur. Türk Edebiyatı testinde de müfredat dışı soru gelmemiştir. Geçen yıla göre biraz daha ayrıntılı olan sorular, sınavı bir nebze zorlaştırmıştır. İki tane açık uçlu soru sorulmuş, genel olarak öğrenciler bu soruların yanıtlarını bulmakta zorlanmamıştır. Bu soruların yanıtları “şarkı” ve “devriye” dir.

 

SEVİNÇ OKULLARI COĞRAFYA BÖLÜM BAŞKANI NACİYE AYDOĞDU

2017 LYS-3 Coğrafya Testi sorularının zorluk derecesi genel olarak kolaydı. Birkaç soru orta düzey denilebilecek özelliktedir. Sorular müfredata uygun sorulmuştur. Soruların zorluk derecesi ve müfredata uygunluğu geçen yıllardaki sınav sorularıyla paralellik göstermektedir.

 

Bu yıl ilk kez uygulanan açık uçlu soru uygulaması da bizim sınavlarımızda uyguladığımız gibi uygulanmıştı. Açık uçlu soru orta düzey denebilecek bir soruydu. 2017 YGS ’de sorulan izohips yöntemi konusundan “Sırt-Vadi” ayrımını gerektiren bir soruydu. Coğrafya testi sorularının genel olarak Coğrafya bilgilerini doğrudan kullanmayı gerektiren sorulardan ağırlıklı olmakla birlikte, bilgileri yorumlamayı, güncele uygulamayı gerektiren, yalın ifadeli, net ve iyi nitelikte sorulardan oluştuğu görülmüştür.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)