adscode
adscode

2017 üniversite tercihleri ne zaman?

Lisans Yerleştirme Sınavları’nın tamamlanması ile birlikte öğrenciler için yorucu bir sınav maratonu tamamlandı.

2017 üniversite tercihleri ne zaman?
Eğitim
Şimdi aday öğrencilerin üniversiteli olabilmesi için tek bir adım kaldı, oda üniversite tercihleri dönemi. Öğrenciler ÖSYM’nin paylaşacağı 2017 ÖSYS tercih kılavuzuna göre üniversite tercihlerinde bulunacaklar.Öğrenciler için oldukça önemli bir karar olan üniversite tercihleri için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Peki üniversite tercihleri ne zaman yapılacak?

Öğrenciler için yorucu bir sınav maratonun tamamlanması ile birlikte öğrenciler üniversite tercihleri için araştırmalarına şimdiden başladılar. Öğrenciler hedefledikleri üniversiteleri internet üzerinden araştırarak akıllarında ki soru işaretlerini gidermeye çalışmakta. Öğrenciler üniversite araştırmalarının yanı sıra bölümler üzerinede internetten araştırmalar yapmakta.

Öğrenciler sınav maratonunun ardından şimdi iki açıklama beklemekte. Bunlardan birincisi 2017 ÖSYS tercih kılavuzu diğeri ise üniversite/bölüm tercihlerinin yapılacağı dönem. Henüz her iki konu üzerinede resmi bir açıklama gelmedi.

Kılavuz 20 Haziran Tarihinde Bekleniyordu

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan bir belgeye göre, tercih kılavuzunun 20 Haziran tarihinde paylaşılması bekleniyordu fakat henüz ÖSYM tarafından bir açıklama yok. Bazı kaynaklara göre kılavuzun gelecek ay paylaşılabileceği dile getirilmekte.

Tercih Kılavuzu Nereden Paylaşılacak?

Öğrencilerin üniversite tercihlerinde kullanmış oldukları kaynakların başında gelen 2017 tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi internet sayfasından paylaşılacak. Öğrenciler osym.gov.tr adresini ziyaret ederek, kılavuzu inceleyip, üniversite tercihleri konusunda incelemelerde bulunabilecekler.

LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Adayların merak ettiği konulardan bir taneside LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih. ÖSYM paylaşmış olduğu sınav takvimine göre LYS sonuçları 11 Temmuz 2017’de açıklanacak. Adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden sistemlerine giriş yaparak sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

Uzmanlar Öğrencileri Üniversite Tercihleri İçin Uyarıyor

Üniversite tercihlerinde öğrencilerin alacakları kararların oldukça önemli olduğunu belirten uzmanlar, iyi araştırmadan karar alınmaması gerektiği konusunda öğrencileri uyarıyor. Özellikle tercih döneminin öncesinde öğrencilerin üniversite ve bölüm tercihleri konusunda bol bol araştırma yapmalarını isteyen uzmanlar, tercih döneminde ise öğrencilerin üniversiteleri ziyaret etmeleri gerektiğini, kampüs ve olanakları yerinde incelemeleri gerektiğini vurgulamaktalar.

Tahmini Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Sınav maratonunun tamamlanmasının ardından, ÖSYM sınavda çıkmış olan soruları öğrenciler ile paylaştı. Soruları inceleyen öğrenciler tahmini netlerine göre puanlarını hesaplayabilmekte. CNN Türk ve Üniversite Tercih Merkezi ile geliştirilen puan hesaplama sistemi üzerinden öğrenciler tahmini puanlarını hesaplayabilmektedir.

2016 ÖSYS Tercih Kılavuzu İnceleniyor

Aday öğrenciler yeni kılavuz henüz paylaşılmadığı için bir önceki yılın kılavuzu olan 2016 ÖSYS tercih kılavuzunu incelemekte, bu kılavuzda yer alan bilgilere göre araştırmalarını sürdürmekte. Öğrenciler için oldukça önemli olan üniversite tercihleri noktasında öğrenciler net kararlar verebilmek için yeni açıklanacak olan tercih kılavuzunu beklemekte.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)