adscode
adscode

21 yıldır İstanbullulara meslek kazandırıyor

21 yıldan bu yana verdiği eğitimlerle İstanbullulara meslek kazandıran İSMEK, istihdam edilmeleri sürecinde de mezunlarını yalnız bırakmıyor.

21 yıldır İstanbullulara meslek kazandırıyor
Eğitim
Mesleki eğitimde kalite ve etkinliğin artırılması, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun nitelikli eleman yetiştirilmesi bakımından önemli bir misyonu yerine getirme gayretinde olan İSMEK, istihdama doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlıyor. İSMEK, faaliyete geçirdiği İstihdam Rehberliği departmanıyla, bugüne kadar yaklaşık 7 bin kişinin istihdam edilmesini sağladı.

Hayat boyu eğitim kapsamında 21 yıldan bu yana hizmet veren İSMEK, mesleki eğitimde kalite ve etkinliğin artırılması, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun teknik eleman yetiştirilmesi bakımından önemli bir misyonu yerine getiriyor. Herhangi bir mesleği bulunmayan ve mesleğinde ilerlemek isteyenlerin kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla eğitimler veren İSMEK, bazı sektörlere özel meslek okullarıyla da önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Perakendecilik, fırıncılık, giyim sektörleri başta olmak üzere farklı alanlara ait 12 meslek okulu açan İSMEK, hem İstanbul’un 38 ilçesindeki diğer eğitim merkezlerindeki eğitimleriyle, hem de meslek okullarında verdiği eğitimlerle İstanbulluların istihdam edilebilirliklerini yükseltiyor.
 

İSMEK’in 12 Uzmanlık Okulu
İSMEK’in İstanbullulara ileri düzeyde mesleki eğitim ve uygulama fırsatı sunan 12 uzmanlık okulu şöyle; Fırıncılık ve Pastacılık Okulu, Perakende Okulu, Mutfak Sanatları Okulu, Telekomünikasyon Okulu, Bahçelievler Yenibosna Bilişim-Muhasebe ve Finansman-Grafik Tasarım Okulu, Güngören Merter Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Okulu, Üsküdar Bağlarbaşı Türk İslam Sanatları İhtisas Okulu, Fatih Yavuz Selim Dil Okulu, Çolpan İlhan Moda Okulu, Şişli Mecidiyeköy Çocuk Gelişimi Okulu, Şişli Mecidiyeköy Kişisel Gelişim Okulu, Fındıkzade ve Hasanpaşa Müzik Okulları.
İSMEK Uzmanlık Okulları, üretim ve istihdam öncelikli eğitimlerinde özel sektörle işbirliği yapılarak mezunların işgücü piyasasına yönlendirilmelerine katkıda bulunuyor. Perakende Okulu’nda Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) ve Kategori Mağazacıları Derneği (KMD), Mutfak Sanatları Okulu’nda Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES), Telekomünikasyon Okulu’nda ise TÜRK TELEKOM’la yapılan işbirlikleri sektöre nitelikli eleman kazanmayı amaçlıyor.

 

İstihdama İSMEK Katkısı
Bugüne kadar 2 milyon 318 bin İstanbulluya ulaşan İSMEK, halen şehrin dört bir yanına yayılmış 235 kurs merkezinde, 540 branşta eğitimlerini sürdürüyor. İstanbul gibi büyük bir metropolde sanatsal eğitimlerin yanı sıra verdiği mesleki ve teknik eğitimlerle de kentin yetişkin eğitimi ihtiyacını karşılamaya gayret ediyor. İSMEK, verdiği eğitimlerle mesleki nitelik kazanan İstanbulluların iş yaşamına dahil olmasıyla, ekonomiye de katkı sağlıyor. Öğrencilerimizin bir kısmı sanatsal becerilerini yükseltirken, bugüne kadar İSMEK’te verilen eğitimlerle meslek sahibi olup bir iş yerinde çalışan veya kendi işinin patronu olan pek çok İstanbullu mevcut.

İSMEK, Nitelikli İş ve Kalifiye İş Gücü Arayanları Buluşturuyor
İSMEK, eğitim merkezlerinde herhangi bir meslek branşında eğitim alarak mezun olan öğrencilerin istihdamına doğrudan destek olabilmek amacıyla İSMEK İstihdam Rehberliği birimini faaliyete koydu. Doğru işe, doğru personel yerleştirme bilinciyle Türkiye’de iş gücü piyasasına katkı sağlamayı amaçlayan İSMEK İstihdam Rehberliği departmanı, iş arayan İSMEK öğrencileri ile işveren kurum, kuruluş ve firmalar arasında köprü görevi yürütüyor. İstanbul’daki 20 ayrı bölgede öğrencilerin iş bulmalarına yardımcı olan İSMEK istihdam rehberleri, öğrencilerin aldığı eğitimleri, yetenekleri, bilgi ve becerileri göz önünde bulundurarak onlara uygun olan mesleki pozisyonları belirliyor ve bu alanda ilerlemeleri için yardımcı oluyor. 2005 yılında faaliyetlerine başlayan İSMEK İstihdam Rehberliği bünyesinde, mülâkat aşamasından firmanın geri dönüşüne kadar olan tüm süreci, sonuçlanana kadar takip eden istihdam rehberlerimizin çalışmaları sayesinde bugüne kadar toplam 6 bin 936 kişi bir işe yerleştirildi.

İSMEK’liler, Ürettiklerini Sanat Sokağı’nda Kazanca Dönüştürüyor
İSMEK’in eğitimleriyle bilgi ve beceri sahibi olan İstanbullular, ürettiklerini kazanca dönüştürebiliyor. İSMEK’te öğrendiklerini maharetli ellerinde özgün tasarımlara dönüştürebilen İstanbullular, gelir elde edebiliyor. İSMEK’lilerin ürettiği birbirinden özel el yapımı hediyelik ürünler, Şişhane metro istasyonundaki Satış Merkezi’nde ve Sultanahmet’teki İSMEK Sanat Sokağı’nda İstanbullularla ve tüm dünyadan gelen turistlerle buluşuyor.

İSMEK’liler, Evden Üretimleriyle de Kazanıyor
İSMEK’in eğitimlerinden yararlanarak meslek sahibi olup bir iş yerinde çalışan veya kendi işyerini açan İstanbulluların yanı sıra pek çok İstanbullu da edindiği bilgi ve beceriyle evinde üretim yaparak aile bütçesine katkıda bulunuyor. El sanatları, pastacılık, giyim gibi farklı alanlarda üretim yapan İSMEK’liler, evlerinde ürettiklerini, kendi çevrelerine, ayrıca sosyal medya yoluyla çok daha geniş kitlelere ulaştırabiliyor. Bu yolla aile bütçesine katkı sağlayan İstanbullular, ülke ekonomisine de dolaylı katkı verebiliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)