adscode
adscode

24 HAZİRAN’A GİDERKEN ÜNİVERSİTE BÖLMEK BÜYÜK HATA

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li Ceyhun İrgil, aralarında İstanbul ve Gazi gibi kadim üniversitelerin de bulunduğu 13 üniversitenin bölünmesi ve yeni üniversitelerin açılmasını öngören yasa tasarısının…

24 HAZİRAN’A GİDERKEN ÜNİVERSİTE BÖLMEK BÜYÜK HATA
Eğitim
“Tasarı henüz Meclis’te kabul edilmedi” diyen İrgil devam etti: “İktidara sesleniyorum vakit var daha, bu tasarıyı geri çekin. Toplumun sesine kulak verin. 24 Haziran’da seçime giderken, büyük tepki aldığınız bu hatadan dönün.”
 
24 ÖNERGEYLE DEĞİŞTİRİLDİ
 
Tasarının alelacele getirilmesine hala kabul edilir bir gerekçe sunulmadığının altını çizen CHP’li İrgil, devam etti: “Bölünme yıllardır biliniyordu, üniversiteler hazırlıklıydı diyorlar ama gördük ki, ilgili madde komisyonda ve genel kurulda toplam 24 önergeyle değişikliğe uğradı. Acele edilmemiş iş buysa vay halimize.” Tasarıyla YÖK’ün iddia ettiği gibi rasyonel değil irrasyonel temellere oturan üniversitelerin yasalaştırılmak istendiğini de belirten İrgil, “Anlaşılan o ki, YÖK’ün niyetinden şüphe etmemiz gerekiyor” dedi.
 
TARİH AFFETMEYECEK
 
CHP’li İrgil şu ifadelerde bulundu: “Üniversitelerin bölünmesi Türk eğitim tarihinin kara bir lekesi olarak anılacak. İktidar değiştiğinde ilk düzeltilecek tarihi hatalardan biri olacak. Bu köklü üniversiteler sadece üniversite değildir; tarihe mal olmuş anılar, kültür, sanat ve bilgi birikimidir. Milli ve yerli iddiasında bulunanlar için birkaç parmak oylaması ile bu tarihi yok etmek ve silmek, kendini bilmezliktir. Tarih üniversitelerimize giderayak yaptıkları bu kötülüğü ve bu kötülüğe onay verenleri asla unutmayacak ve affetmeyecektir.”
 
ÖFKEYLE HAZIRLANMIŞ GİBİ
Tasarı nedeniyle İstanbul ve Gazi başta olmak üzere öğrenci ve hocalarında huzur kalmadığını belirten İrgil, bölünmeyi istemeyenlerin de hemen ideolojik ayrıştırmaya maruz bırakıldığını söyledi. İrgil, “Bu tasarı; gençliğinde İstanbul, Gazi gibi kadim üniversiteleri kazanamayanların adeta ‘bana yar olmadı, kimseye yar olmasın’ ruh haliyle intikam ve öfke ile hazırlanmış gibi. Çünkü ancak bu duygulara hakim olanlar bölmekten, parçalamaktan, yok etmekten yana olabilir” dedi.

EMEĞE SAYGISIZLIK

CHP’li İrgil, yaptığı açıklamada ayrıca bu üniversitelerden mezun olanların duygu ve düşüncelerinin dikkate alınmamasını da eleştirdi. “Elbette öğrencileri umursamayanlardan bunu beklemek en hafifinden safiyet olur” diyen İrgil şöyle devam etti:

“Bu üniversiteler kolay kolay bugünlere gelmedi. Bugüne dek bu üniversitelere emek veren, alınteri döken binlerce insanımız oldu. O insanlara, o emeğe, o alınterine vefasızlıktır, saygısızlıktır bu tasarı.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)