adscode
adscode

29 Mayıs gölgesinde 19 Mayıs!

İstanbul’un her köşesi 29 Mayıs’ta Erdoğan’ın da katılacağı fetih mitinginin afişleri ile donatılırken 19 Mayıs’a ilişkin bir çalışma olmaması dikkat çekti.

29 Mayıs gölgesinde 19 Mayıs!
Türkiyeden Haberler
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesi İstanbul’da afiş ve billboardlar ile Yenikapı’da yapılacak fetih kutlamalarına çağrı yapılıyor. 19 Mayıs’a bir gün kala Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 29 Mayıs’ta Yenikapı’da İstanbul’un Fethi’nin 563. yıldönümü için yapacağı kutlama mitingine şehrin dört bir yanında afişler asılması dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Mayıs’ta Eyüp Sultan Belediyesi’nin yeni hizmet binasının açılışında yaptığı açıklamada da 19 Mayıs’a atıf yapmadan, “Malazgirt’e de önem vermeliyiz. 29 Mayıs’ta vasıl olacağımız İstanbul Fethi törenlerine önem veriyoruz. Bu yıl Yenikapı çok farklı olacak. Devlet inşallah bütün kurumlarıyla, İstanbul tüm İstanbullularla fethi çok farklı kutlayacağız. 29 Mayıs’ta Yenikapı çok farklı olacak. Şimdiden planlarınızı ona göre yapın. On binlerce Eyüpsultanlı genci orada görmem lazım” ifadesiyle kendisinin de katılacağı söz konusu kutlama mitingine geniş katılım çağrısında bulunmuştu. Yine Erdoğan, 29 Nisan’da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada ise 19 Mayıs 1919 için, “Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum. Her kim ki zaferleriyle ve yenilgileriyle son 200 yılımızı, hatta son 600 yılımızı soyutlayıp eski Türk tarihinden Cumhuriyet’e atlıyorsa biliniz ki o kişi milletimizin de devletimizin de hasmıdır” ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhuriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)