adscode
adscode

3 Milyon KPSS Mağduru Hakkını İstiyor

3 Milyon KPSS Mağduru Hakkını İstiyor

3 Milyon KPSS Mağduru Hakkını İstiyor
Eğitim


''Tüm Partilere, Tüm Devlet Büyüklerine, Tüm Güç Sahiplerine beyanımızdır.
2014 Kpss ye Öğretmen-Sağlıkçı HARİÇ yaklaşık 3Milyon kişi girdi, Lise-Önlisans-Lisans olmak üzere. 2014/2 atamasında 5067 kadro ile zaten büyük bir hüsran yaşamıştık şimdi ise Dpb nin açıkladığı kadrolar ile 2015/1 atamasından bir büyük hüsran düştü payımıza. Öğretmene sağlıkçıya sayısı 100BİNİ aşan kadrolar tahsis edildi biz bu hüsranları yaşarken.
Sorarım size efendiler! (Sesli, yazılı cevap vermenize gerek yok elinizi vicdanınıza koyup kendi kendinize cevaplamanız kafidir.) Bizler avm lerde tezgahtarlık yapmak için mi okuduk? Her fırsatta herkes devlette istihdam edilmek zorunda değil diyorsunuz haklısınız da, yine Dpb nin açıkladığı doluluk oranı en yüksek kurum olan Meb her yıl bizim 10 katımız atama almaktadır, o halde bu ne alamettir? %90 üstü doluluk oranına sahip bir kuruma yüzbin atama verirken diğer devlet kadroları hangi sebeple ihmal edilmekte? Öğretmen alıyorsunuz okutuyorsunuz bizleri sonra ne oluyor? İşsiz mezunlar ordusu. Tezgahtarlık için yüksek öğretime gerek var mı? O halde sizin eğitime önem veriyoruz diye peşkeş çektiğiniz kadrolar vaatler sadece göz boyamadır politika öncelik bütçe bahanelerinizin hepsi çürümüştür. Bunu yapan yalnız hükümet değil muhalefet partileridir herkese seçim öncesi bol kepçe dağıtan muhalefet partileri öğretmenleri sağlıkçıları unutmamış geriye kalan Fen Fakülteli, Mühendislik Fakülteli, İktisadi İdari Bilimler Fakülteli, Önlisans ve Lise bütün arkadaşlarımızı unutmuştur. Özel sektörde iyi maaşla insanca koşullarla iş imkanı buldukta biz mi reddediyoruz sanıyorsunuz? Gözümüz yüksektemi sanıyorsunuz? Uzmanlık alanlarımız ile alakası olmayan binbirtane işte karın tokluğuna çalışıyoruz. Özel sektör şu an Türkiye de modern köleliktir. Devletin bu işe el atıp özel sektörde çalışanları öncelikle patronların insiyatifinden kurtarması lazım gelir ki bu kadar genç refah bir hayat sürmek için Devlet Memuru olma fikrinden vazgeçsin. Bizlere iş kurun diye öğütler veren bakanlar oluyor birsürü destek veriliyormuş. Siz sanıyorsunuz ki bizlerin riske atacak parası var. Öyle bir şey yok efendiler! Hatırladınız mı karın tokluğuna çalışıyoruz demiştim, ne birikimi ne parası. Biryerlerde kendimi yakasım bir mezun baharı başlatasım var anlıyor musunuz? Bu ülkenin okumuş kültürlü gençleri rahatsız, bu ülkenin değerleri umutsuz ve mutsuz.
Bizler gülmeyelim mi? Bizler özel sektör de kötü koşullarda çalışmak zorundamıyız? Hala yeni üniversite açıyorsunuz eğitim görmüş adam ihtiyacımız yok desenize? Branş branş bütün mezunlarımıza büyük haksızlıklar yapılıyor. Kpss adı altına önce zaten olmayan paramızı alıyor sonrada yüksek puanlarımıza rağmen açık kadrolara atama yapmıyorsunuz. Merkezi atamadan vazgeçiyorsunuz herbiriniz için söylüyorum açıktan alımlarla devlet kadrolarına yandaşlarınızı sokuyorsunuz. Gözlerimiz açık herbirinizi takip ediyoruz.
Şeyh Edebali nin dediği gibi "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın."
Taleblerimiz:
1)Öğretmen sağlıkçı hariç 50Bin atama bekliyoruz.(Öğretmene sağlıkçıya verdiğinizden daha az bekliyoruz)
2)Merkezi Atama istiyoruz. ( Referanslı alımlar son bulmalı, özel kabiliyet gerektirmeyen her memuriyet merkezi alım ile yapılmalı)
3)Özel sektörde insanca maaş ve çalışma koşulları istiyoruz.
4)Eğitimini gördüğümüz işi yapmak istiyoruz.

Bizler 3 Milyon kanı deli akan genç!''


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)