adscode
adscode

30 Bin Atama Kontenjanı Dağılımı ve KPSS

Öğretmen adayları ve kpss sınavına hazırlananlar yoğun bir gündem ile karşı karşıya.

30 Bin Atama Kontenjanı Dağılımı ve KPSS
Türkiye'den Haberler
Öğretmen adayları ve kpss sınavına hazırlananlar yoğun bir gündem ile karşı karşıya. Şubat ayında yapılacak olan 30 bin atama branş kontenjanları merakla bekleniyor. Bu konuda bir çok internet sitesinde kontenjan tahminleri yapılıyor. Ancak bu tahminlerin en gerçekçi ve doğru olanı hangisi kestikmek gerçekten güç. Bizim yaptığımız araştırmalara göre kpssaktuel.com sitesinde yer alan ‘2016 şubat ataması kontenjan dağılımı haberiepey ilgi görmüş durumda.

Habere göre 30 bin atama branş kontenjanları bu şekilde olacak.  

1) SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 5500
2) İNGİLİZCE 2600-3700
3) DİN KÜLTÜRÜ 1900
4) REHBERLİK 1300
5) İLKÖĞRETİM MATEMATİK 3200

Devamını kaynak siteden görebilirsiniz.



Gündemde önemini koruyan bir başka konu ise ücretli öğretmen meselesi maalesef ülkemizde birçok öğretmen aynı işi yaptığı halde ücretli öğretmen adı altında çok düşük maaşlara çalıştırılmakta.

2016 ücretli öğretmen maaşı nın ayda 30 ders saati çalışılsa bile 1000 tl civarı bir rakama tekabül edeceği düşünülüyor.

Ücretli öğretmen maaşlarının 2016 yılında ne kadar olacağını merak edenler de yine aynı sitedeki haberi detayları ile okuyabilirler.

Değerli öğretmenlerimizin beklediği atama sayılarına kavuşmaları ve ücretli öğretmenlerin de aldığı ek ders ücretinin artırılması ve bu konuda kamuoyunda çalışma yapılması ve seslerinin duyurulması gerekmektedir. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)