adscode
adscode

'4. sınıf derslerine kim girecek?'

Okul Yöneticileri Dayanışma Derneği, yeni eğitim sistemi 4+4+4'ün ilk dördünün son sınıfına hangi öğretmenlerin gireceğini soruyor.İşte OY-DER'in açıklaması:

'4. sınıf derslerine kim girecek?'
Ortaokul
"4. SINIF DERSLERİNE KİM GİRECEK?
Bu sorunun cevabı tartışma  götürmeye meydan vermeyecek kadar açık ve net verilmiş olmasına rağmen bazı meslektaşlarımız yasal dayanağı olmayan farklı yorumlar üretiyorlar. 
Okul Yöneticileri Dayanışma Derneği olarak görüşümüz ve okul yöneticilerine tavsiyemiz şöyledir: 1-21.07.2012 tarihli Resmi Gazete yapılan MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 64. Maddesi değiştirilmiştir. Bu maddeye göre ilkokullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce dersleri öncelikle branş öğretmenlerince okutulur denilmiştir. 2-Talim Terbiye Kurulunun 05/07/2012 tarihli ve 97 sayılı kararı 2658 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanmış olup ilkokullarda derslerin sınıf öğretmenlerince okutulacağı belirtilmiştir. İlkokullarda özel bilgi beceri ve yetenek isteyen derslerin branş öğretmenlerince okutulması maddesindeki değişiklik yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girmiş olduğundan ilkokulların dördüncü sınıflarında okutulmakta olan Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar ve Müzik dersleri sınıf öğretmenlerince okutulacaktır.  Önümüzdeki ders yılı ve sonraki ders yıllarında da  2,3 ve 4. Sınıflardaki İngilizce dersi ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersi  branş öğretmenlerince öncelikli olarak okutulacaktır." OKUL YÖNETİCİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ OY-DER

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)