adscode
adscode

4. Sınıflarda Beden Eğitimi Dersi Sorunu?

4+4+4 yeni eğitim siteminin gelmesiyle birlikte 4. Sınıflarda Beden Eğitimi Dersine kim gireceği Sorunu oluştu?

4. Sınıflarda Beden Eğitimi Dersi Sorunu?
Ortaokul
Yeni eğitim sistemi ile birlikte 4. Sınıfların beden eğitimi dersine kimin gireceği konusunda tereddütler bulunmaktadır.
İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi ve Kurul Kararı şu şekilde açıklama yapılmıştır.
Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 19.06.2012 tarihli ve 9596 sayılı yazısı eki “İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi”nin ekli örneğine göre kabulü ve 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren birinci ve beşinci sınıflardan başlanmak üzere kademeli olarak uygulanması, Kurulumuzun 20.07.2010 tarihli ve 75 sayılı Kararı ile kabul edilen"İlköğretim Okulları Haftalık Ders Çizelgesi”nin 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren birinci ve beşinci sınıflardan başlanmak üzere kademeli olarak uygulamadan kaldırılmasıkararlaştırıldı.
Yani kademeli olarak eski sistem kaldırılacaktır. Kurul kararına göre; 3 yıl boyunca 4. Sınıf beden eğitimi derslerine beden eğitimi öğretmenleri girecektir.
Haftalık ders çizelgesinin indirerek ulaşabilirisniz.
İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi ve Kurul Kararı -İndirmek İçin Tıklayınız...
İllerde farklı farklı uygulamalar
Durumun böyle olmasıyla İllerde, ilçelerde hatta okullarda farklı farklı uygulamalara geçildi. Bazı okullar Kademeli geçişi olacağından beden eğitimi dersine beden eğitimi öğretmeni girer diyor. Bazı okullar ise 64. maddeye göre giremez diyor.
Türkiye Eğitim

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)