adscode
adscode

40 Bin Sağlıkçıdan 5 Milyon Lira Sınav Parası Alındı

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 28 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan değişikliği sınavlarına başvurusu kabul edilen 39 bin 528 sağlık çalışanının…

40 Bin Sağlıkçıdan 5 Milyon Lira Sınav Parası Alındı
Sınavlar
Ocak ayında görevde yükselme sınavı yapan Tarım Bakanlığı çalışanlarından 60 TL, Sağlık Bakanlığı çalışanları ile aynı gün yani 28 Haziran 2015 tarihinde görevde yükselme sınavına girecek Adalet Bakanlığı çalışanlarından ise 80 TL alındığını belirten Kahveci, “Sağlık Bakanlığı çalışanlarından ise 130 TL istendi. Biz bu haksızlığın giderilmesi için başvurumuz yaptık. Sağlık Bakanlığı’nın çalışanına sahip çıkması gerektiğini ifade ettik. Fakat Bakanlık çalışanlarının yanında yer almadı. Onların hakkına ve hukukuna sahip çıkmadı.” dedi.

Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı 28 Haziran 2015 tarihinde yapılacak. Görevde yükselme sınavına yönelik 450 şube müdürü, 195 şef, bin 250 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bin 75 memur ve 730 şoför unvanları olmak üzere toplam 3 bin 700 kadro ilanı yapıldı. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları unvan değişikliği sınavı başvuruları değerlendirme sonuçlarına göre de unvan değişikliği sınavı için 2 bin 842 kadro ilan edildi. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında, görevde yükselme sınavı için 32 bin 487, unvan değişikliği için de 6 bin 871 personelin başvurusu kabul edildi. Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının ücreti 130 TL olarak açıklandı.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, görevde yükselme sınavına başvurusu kabul edilen 32 bin 487 çalışan ile Unvan Değişikliği Sınavına başvurusu kabul edilen 6 bin 871 çalışanın sınav ücretlerini yatırması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kasasına sınav ücreti olarak 5 milyon 116 bin 540 TL girdiğini belirtti. Kahveci, şu ifadeleri kullandı: “Sendika olarak diğer bakanlıkların iki katı sınav ücretinin Sağlık Bakanlığı çalışanlarından istenmesine itiraz ettik. Sağlık Bakanlığı'nın personeline uygulanan bu ayrımcılığı durdurmasını istedik. Fakat sessiz kaldılar. Milli Eğitim Bakanlığı sağlık çalışanlarından 5 milyon TL sınav parası aldı. Makul bir ücret yerine fahiş bir ücretin tahsilatına Sağlık Bakanlığı niçin karşı çıkmamıştır anlamakta zorlanıyoruz. Bu tavır nedeniyle sağlık çalışanlarına haksızlık yapılmıştır. Kamunun sınavı kazanç kapısı görerek sağlık çalışanının cebine kepçeyle dalmıştır. ”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)